jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Packat och klart

Publicerad 2018-07-28 20:15:00 i Allmänt,

I vintras satt Mogge och jag en kväll och småpratade, fantiserade och drömde om sommaren som skulle komma. Då sa Mogge.
- Hörrudu gumman, det är synd att vi har blivit äldre och stela i lederna. Vad menar du, frågade jag. Jo, sa Mogge. Om det hade varit för några år sedan då hade vi kunnat köpa oss ett tält och ge oss ut och campa med det. Med tält kan man slå sig ner nästan vart som helst, förståru? Jag tänkte en liten stund och sedan utbrast jag. - Morgan, vi struntar i åldern och i våra krämpor, vi köper oss ett tält, vi kör på!
Sagt och gjort, ett litet tvåmanstält inhandlades, sovsäckar, självuppblåsbara madrasser och kuddar. Bekvämt ska det vara serru, inget pumpa och blåsa här inte.
Härom dagen så skulle vi då äntligen ut och testa utrustningen. Mogge packade vår fyrhjuling till bristningsgränsen och vi rullade mot Åstön (som vanligt). Det är ett av våra favoritställen och där finns massor av fina platser att tälta på. Väl framme så slog vi upp vårt lilla natthärbärge högt över havet med en ljuvlig utsikt. Och hela kvällen satt vi på en klippa och njöt av utsikten och lite gott dricka med tilltugg. Såg olika båtar som passerade i lugn takt. Vi tyckte att det var en ovanligt rogivande och fin film som spelades upp för oss, bättre än TV.
När vi slutligen kröp in i det trånga tältet så somnade Mogge genast. Själv låg jag vaken och kände mig lite otrygg och rädd. Ja jag menar, det finns ju sååå många olika faror som lurar i sommarnatten. Till exempel, det kan ju komma en älg som plötsligt får för sig att springa rakt genom tältet. Eller nån sorts argsint björn som har som favoritsysselsättning att slita tält i småbitar. Ja många hemska grejer kan hända när man tältar... Trist att det tycks bara vara jag i hela världen som är medveten om dom... Jag måste erkänna att jag låg vaken länge och lyssnade. Men till slut så orkade jag inte vakta längre och John Blund besökte även mig.
Då vi vaknade mitt i natten för att utföra den sedvanliga nattkissen. Så var insidan av tältets väggar våta av kondens, trots att vi bara hade myggnäts dörren fördragen och vädringsluckan i taket på vid gavel. Men vem orkar bry sig den tiden på dygnet? Vi kravlade oss ut och gjorde det vi behövde i det daggvåta gräset. Kröp in igen och tvärslocknade. Nästa gång vi vaknade så var inte klockan mycket och solen strålade från en klarblå himmel på tältet. Temperaturen steg allt snabbare i vårt näste.
Mogge hade lagt sig i sin sovsäck iklädd den mer naturella stilen. Men jag hade klätt mig mera ordentligt med sockor, tröja och joggingbyxor, man vill ju inte frysa. Och på morgonsidan då jag mödosamt försökte kavla av mig kläderna, som satt fastklistrade på kroppen, så frågade Mogge.
- Men skaru verkligen klä av dig, tänk om du börjar frysa?!
Till slut stod vi inte ut längre, vi kände oss som två nystekta chorizokorvar. Vi låg där tätt packade intill varandra, heta och flottiga över hela kroppen. Så vi gav upp det där med sovandet och slingrade oss ut ur tältet. Och resten av den dagen låg vi bara och guppade i det svalkande havet. Vi kom överens om att nästa sommar ska vi minsann köpa ett större tält. Det ska vara minst för fyra personer, med förtält, ståhöjd och det ska vara utrustat med en takfläkt, (he he).
När vi kom hem den kvällen så slängde vi in campingprylarna i bilen. Vi packade om väskan med rena kläder och gjorde oss redo för att bege oss ut på nästa äventyr.
Det var åter igen packat och klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela