jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Pimpling på Lalamptjärn

Publicerad 2018-04-07 19:18:00 i Allmänt,

Dagen i dag blev en härlig dag.
Vi stack i väg tidigt i morse för att pimpla på Lalamptjärn, tillsammans med min lillasyster Marie och hennes käresta Kent (Clark Kent). Vädret var hyfsat, kan man väl påstå. För trots molnen så lyste solen bakom dem och ett och annat snökorn singlade stillsamt ner från himlen.
Det var lite besvärligt att ta sig fram på isen eftersom det hade snöat en hel del sedan någon hade kört där med skoter. Vi brukar följa skoterspåren ut på isen, det underlättar, ni förstår? Men min lillasyster, hon skred fram med lätta steg. Ja hon tog sig obehindrat fram på det vita eftersom hon hade tagit på sig sina snöskor. Sådana ska jag också skaffa mig, sådeså.
Fisket resulterade i att alla andra utom jag fick napp. Nä jag fick nöja mig med att smaska på en äggmacka och en kopp varm choklad.
Mogge var först med att få ett kraftigt hugg. Så pass kraftigt att fisken drog med sig både kroken och blänket, bara linan blev kvar, väldigt retsamt... Men också synd om fisken som nu kanske simmar runt med ett blänke hängande i mungipan.
När man slår sig ner där på isen och filosoferar så tänker jag att man är nog lite konstig ändå. Vanligtvis så har man ju lite svårt för att hålla sig stilla, det spritter i benen så att säga. Men när man är där mitt i naturen, ja då kan man nästan sitta stilla hur länge som helst. Så underbart att bara låta tankarna snurra fritt, att få sitta och stirra ner i ett is hål, titta på skogen och att få lyssna på vinden. Vi hörde fåglar och såg två svanar som passerade på himmelen. Kändes så skönt att få njuta av naturen, tystnaden och att få vara tillsammans. Och när vi väl var tillräckligt genomfrusna och bestämde oss för att ge upp fisket och att åka hem. Ja då får Mogge åter ett rejält napp och han drar upp en fin Öring.
Och tänk er go vänner. Om bara cirka två och en halv månad. Ja då står vi och fiskar vid midsommar, från strandkanten!

Kommentarer

Postat av: Ake

Publicerad 2018-04-17 05:32:56

Så kul för Storfiskar Mogge 👍 Ja snöskor blev det till inköp här också... värsta kicken var fullmåmskenspromenaden med grannen vid midnatt i Nackaskogen 👌

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela