jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Höstsemester

Publicerad 2017-09-04 20:18:00 i Allmänt,

Det här med att vara ledig, det är grejer det. Mogge och jag har snart avverkat vår gemensamma höstsemester, ja vi är inne på upploppet nu om man pratar travtermer. Vi har verkligen fått trava av oss i skog och mark, plockat bär, svamp och fiskat en hel del. Vi hade en fantasi om att vi skulle känna oss nöjda på naturen ett tag efter den här semestern. Men icke sa Nicke, vi blir aldrig nöjda tvärt om, vi vill ha mer. Vi har också hunnit med att vara några dagar i Vemdalen tillsammans med sonen, hans familj och några andra härliga vänner.
Vi hyrde en modern stuga genom HSB, högt i tak, ljus, fin och med bastu. Ja stugan var så modern och high tech att Mogge och jag hade svårt för att få igång både spis, micro och framförallt ugnen. Det var såna där touch knappar överallt. Men som tur var så är sonhustrun lagd åt det tekniska hållet så man kan gott påstå att hon räddade oss från att svälta ihjäl.
Som vanligt är vädret mycket omväxlande när man vandrar på fjället, det fick vi erfara då vi gick mot Samevistet. Ena stunden sken solen och värmde gott, nästa så regnade det och slutligen så kom en hagelskur. Men det gjorde inte så mycket för vi njöt av de öppna vidderna och av fjälldoft i näsan, trots vädrets nycker. Vi hade en förhoppning om hjortron men det var dåligt med både bär och svamp där vi gick fram. Kanske var kylan en bidragande orsak till detta? För det visade sig att våra bilar var alldeles frostiga på morgonen, så vintern är inte så långt borta...
Det bästa med att få vara tillsammans med familjen är nog att få rå om barnbarnen lite. Mogge och jag brukar likna våra barnbarn vid två godbitar. Ja de är både söta och beroendeframkallande, dessutom luktar de gott också. För det mesta när vi träffas så måste vi "snaska på oss" med en hel del godis. Så man kan enkelt uttrycka det som så. Att när vi träffas då blir det mycket godis på samma ställe så att säga.
Eftersom älgjakten nu har dragit i gång så känner vi oss lite smått vingklippta min gubbe och jag, vi vågar oss inte ut i skogen som vi vill. Därför fick vi för oss i dag att vi skulle åka ut till Åstön och andas havsluft i stället, vi hade tänkt oss en stillsam promenad. Men den stillsamma promenaden visade sig ge god utdelning, för som av en händelse springer vi på ett stort gäng med gula Kantareller, LYCKA! Och naturligtvis så hittade Sirpa en massa stora fina blåbär också. Jag sa till henne att vi inte behöver några mer blåbär men det struntade hon i. Hon bara plöjde runt med bärplockaren som hon hade gömt i bakfickan på vildmarksbyxorna och vips så blev det några liter. Som ni säkert förstår så blev Mogges och mitt kvällsnöje att rensa bär och svamp.
Jag vill inte påstå att jag är en god matmor...MEN i morgon funderar jag på att låta menyn färgas av blåbär. Hade tänkt mig blåbärssmoothie till frukost, blåbärsgröt till lunch och slutligen blåbärspaj till middag, bra va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela