jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Kosläpp

Publicerad 2017-05-20 18:21:00 i Allmänt,
När man arbetar helg var fjortonde dag. Då känns det extra härligt att få vakna upp till en solig och ledig lördagsmorgon tillsammans med gubben (Mogge).
Som sagt var, solen sken och temperaturen steg alltmer, något som vi hittills inte har blivit bortskämda med i Maj månad. Vi styrde kosan mot Rogsta gård i Ljustorp, det skulle vara kosläpp där i dag. Jag har tidigare aldrig sett ett kosläpp, men det har Mogge. Så stod vi där massor av intresserade besökare och väntade på korna. Och så kom de då äntligen, hoppandes, skuttande och råmande. Deras glädje smittade av sig, man kunde liksom känna och se hur underbart de tyckte att det var att få komma ut på grönbete. Jag drabbades själv av ett litet infall av glädjeyra och fick för mig att jag skulle ta ett litet glädjeskutt där vid kohagen. Men det gick snabbt över på grund av ischias.
När vi promenerade på ängen för att sedan åka vidare ner mot byn så känner jag en liten hand i min. Mitt hjärta svämmar över då mitt äldsta barnbarn på fyra år greppar min hand och glatt babblar på om kossorna. Vi går där och pratar som bara en farmor och en del av hennes hjärta kan göra.
Vi söker oss vidare mot Ljustorps trädgård som dignar av vackra blommor. Och det bara liksom råkar fastna en häng ampel med jordgubbar i mina händer, Gud så härligt! Här blir alla besökarna bjudna på kolbullar som till lagas av Camp Lidas. "Kittlar döds skönt i kistan", med andra ord smakar underbart. Så tusen tack för det!
När Mogge och jag beslutar oss för att åka vidare mot Tomat-ås i Ljustorp, för att inhandla en kasse härligt goda hemodlade tomater och gurka. Då ropar mitt yngsta barnbarn som är nästan två år. Schamon (farmor) tenar! Jag sträcker ut min hand, och han ger mig tre små fina stenar. Den finaste presenten jag någonsin fått på länge....
Det blev en underbar ledig dag i dag. För i dag har Schamon och Faffan Mogge varit på kosläpp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela