jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

1 Maj välkommen

Publicerad 2017-05-01 19:40:00 i Allmänt,

Det finns ett spanskt ordspråk som heter. "I dag ska jag göra ingenting och sedan vila efteråt".
Det var ungefär det svaret jag fick i morse av Mogge då jag frågade. - Vad ska vi göra i dag då? Sagt och gjort, så fick det bli.
Vi klädde oss i alldeles för varma kläder och styrde ut mot Åstön. Där har vi under de senaste 30 åren, redan tillbringat många timmar med att ströva omkring. Där är otroligt vackert med havet, stränder och en underbar skog, finns massor av stigar att ströva på där. Vi gick förbi platsen där campingen har varit. Kände ett litet sting i hjärtat då vi återsåg plats nummer 10, där vi alltid brukade stå med vår husbil. Såg stenen som vår katt Sigge för det mesta gillade att sitta på. Nu har vi varken husbil eller katt. Bilen tröttnade vi på och sålde och katten stack till himlen. Ibland tycker vi att det är tråkigt att livet förändras. Ja, med tanke på alla goa människor och djur som lämnar oss. Men samtidigt är det bara att gilla läget och "luffsa" vidare.
I dag valde vi en lite ovanligare stig att trampa på. Vi stegade i väg mot Linberget. Solen strålade, fåglarna kvittrade, naturen sprudlade av kraft och liv. Vi spanade efter Blå och Vitsippor men konstaterade att det nog var för tidigt. Konditionen signalerade att här behöver ni lägga ner tid på träning. Samtidigt som våra långkalsonger slingrade sig svettiga runt våra ben. Och mössan och vantarna var fullkomligt onödiga!
Utsikten från Linberget var lika storslagen och vacker som vanligt, vi satt där och njöt en bra stund. Filosoferade om vi skulle köpa ett tält till sommaren så att vi kunde sova över där någon gång. Men den funderingen skrinlade vi ganska snabbt. Insåg att vi aldrig skulle ta oss upp på benen igen om vi skulle sova i ett tält. Och Mogge sa att. - Du skulle nog få skära upp tältsidan och rulla ut mig efter en sådan natt. Och det Känns ju lite jobbigt att behöva släpa med sig Tempur madrasser och kuddar ut i skogen.....! Det blir nog hotell och stugor för vår del framöver i stället. Glada, nöjda och ospänstiga återvänder vi till bilen, rullar hemåt igen. Och då ser jag dom. Blå och vita sippor, STANNA! Vrålar jag och Mogge ställer sig på bromsen. Där står dom bland träden och ser så där underbara ut som bara sippor kan. Äntligen så möts vi igen, som vi har väntat på er.....För i dag är det 1 Maj och nu "jäsingen" åker långkalsongerna av, hepp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela