jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Skälsjötjärn

Publicerad 2017-06-17 18:00:00 i Allmänt,

I dag har vi varit ute på ett härligt fiske. Vi åkte till Skälsjötjärn som ligger i Lögdö vildmark. Där finns också en naturcamping för den som önskar. Solen sken och naturen ståtar med sin skira grönska.
Mogge han knappt kasta ut sin krok innan det nappade, och så fortsatte det hela tiden. På två och en halv timme hade vi fyllt vår kvot med fisk, fem Regnbågar och en Öring. Man får bara ta upp tre fiskar per fiskekort, vill man ha fler måste man köpa ett nytt fiskekort. Vi måste erkänna att vi var sugna på att dra upp fler fiskar, men man ska ju rensa och äta upp dom också. Men helt klart, dagens fiske visade upp sin bästa sida, riktigt roligt.
När Mogge skulle dra upp den sista Regnbågen som vägde åtta hekto, så tog det tvärstopp. det var en riktigt stark "rackare" som inte ville ge med sig i första taget. Men skam den som ger sig, och håven blev flitigt använd.
På vägen hem så passade vi på och hälsa på hos Hjortronen. För er som är intresserad kan vi berätta att vi har sett både Hjortronblommor och knoppar i dag. Så det tycks bli bra med bär i år. Med andra ord vi har mycket att göra framöver.
Och visst är det väl bra härligt med sommar, eller hur?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-06-17 19:01:09

JA sommaren är härlig, grönt, solen värmer så bra och sedan längre dagar 😊

Postat av: Ake

Publicerad 2017-06-27 07:53:10

Vad kul 👍 Verkar som en trevligt utflykt 😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela