jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Lösenord

Publicerad 2017-06-08 17:18:00 i Allmänt,

Det där med tekniken och datorer är inte min starka sida. Nä jag gillar mest att skriva. Men min käre make Mogge han är en hejare på datorer och annat sånt där tråkigt. Så därför har det blivit så, att det är han som sköter om sådant. Jag brukar skoja om att jag gifte mig med honom bara för att han skulle ta hand om och läsa den tråkiga posten ( den roliga läser jag). Och för att han skulle trä masken på kroken åt mig då vi fiskar. Men när det gäller det sistnämnda så fick jag motvilligt ta tag i saken och "ta tjuren vid hornen". Med andra ord, jag får göra det själv.
Hur som haver. Vi har en bostadsrätt i föreningen HSB. Och i och med det så har vi tillgång till något som heter HSB portalen. Det är en sida som är väldigt bra, då den fungerar. Där kan man få information om ekonomi, stugor att hyra och dra ut hyresavier mm. Man kan också kolla om den senaste hyran har gått in och blivit betald. Och det var precis det som Mogge skulle göra för ca: två veckor sedan, det var då allting började.
Plötsligt hör jag en "harang" av svordomar och Mogge utbrister. - Va fan dom har ändrat på sidan, jag kommer inte in, lösenordet fungerar inte. VARFÖR ändra på något som redan fungerar och som funkar bra dessutom. Nä då anställer dom personal som ska sitta och ändra på saker så att dom inte längre fungerar, jag blir vansinnig! Och så beställde Mogge ett nytt lösenord, som han inte fick någon bekräftelse på. Så för säkerhets skull beställde han några nya lösenord till....Han fick vänta några dagar på det nya lösenordet, som kom med brev. Trots att man har telenummer och mail adress till "gubben".
Mogge satte sig andaktsfullt vid datorn och öppnade brevet med det nya lösenordet och utbrister. - Men va fan, vi har med SÄPO att göra. Dom har skickat ett lösenord som innehåller ett tecken som inte ens finns på tangentbordet. Mäh, få se, sa jag. Och så stod vi där länge, länge och stirrade på tangentbordet, näää, det tecknet finns inte. Nu skulle Mogge minsann ringa och läsa lusen av dom. Men det fick bli lite senare, det va ju helg nu. Och det sägs ju att det är fult att stirra. Men under de kommande dagarna var det precis det Mogge ägnade sin tid åt. Han stirrade stint på tangentbordet till datorn. Och vips en dag så fanns tecknet där, va konstigt!
Men tror ni att lösenordet med det osynliga tecknet fungerade? Nope, njet, icke! Hysterisk är ett milt utryck i det här sammanhanget. Grinig gubbe, nja nått åt det hållet. Och jag måste erkänna att jag suckar tyst för mig själv. Och sänder en tacksam tanke till blodtrycksmedicinen som han äter dagligen, den behövs, jag lovar. Så nu har min käre make Mogge beställt ytterligare några nya lösenord till HSB portalen. Som han den här gången fått bekräftelse på.
Och läget är nu sådant. Att varje dag som vi kommer hem från arbetet, så ligger det ett nytt brev från HSB med ett lösenord som ska testas. Vi skrattar lite förläget och undrar vad dom tänker om oss på HSB. Men som Mogge säger. - Jag ger mig inte för än att det fungerar, jag vill kunna kolla att hyran har gått in osv. Själv tar jag det hela med ro. Tja, jag vet ju att hyran är betald. Och det där tråkiga med lösenord och sånt där tjafs, det överlåter jag på Mogge. Det var ju (delvis) därför jag gifte mig med honom.... Hepp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela