jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Playa de Amadores

Publicerad 2017-02-17 20:35:00 i Allmänt,

Mogge och jag har hört talas om och sett bilder på en strand som heter Playa de Amadores. Så vi bestämde att dit ska vi åka i dag. Vi packade våra ryggsäckar och begav oss till lokalbussen.
Att åka lokalbuss här på Gran Canaria är ett äventyr bara det i sig.
Vi har fått för oss att det finns ingen tidtabell att passa. Nää, man ställer sig bara vid busshållplatsen och väntar. Där finns en skylt som talar om vilket nummer på bussen man ska ta. Och hur mycket resan kostar, men där står inga tider.
Man kan likna standarden på lokalbussarna, på ett ungefär, vid hur de såg ut i Sverige för ganska många år sedan. Själva bussen är stel och burkig. Sätena är i galon och vissa saknar aircondition. Ibland fungerar stoppsignalen och ibland inte, men det är ju precis som hemma det....
På resan till Amadores hade vi en kvinnlig chaufför. Det blev mycket gasa och bromsa för henne. Hennes tålamod blev ideligen prövat. Därför att just i dag hade tydligen alla Gran Canarias cykel entusiaster bestämt sig för att de skulle trampa mot Amadores. Men hon rattade lugnt och säkert.
Playa Amadores är en fantastiskt fin strand som är mindre än vad vi hade föreställt oss. Sanden är en vit snäckskalsstrand, den är härlig att gå på. Den är enligt Mogge, ditforslad från Västindien. Vattnet har en vacker turkos färg och ser mycket inbjudande ut. Men vi blev lite besvikna. För när vi hade gått en lite liten bit ut, blev det plötsligt djupt och det visade sig att botten bestod av stora stenar. Ingenting för barn, kan vi tycka. Men temperaturen var helt okej. Och blir man nödig så kostar toabesöket 6 kronor och om man vill duscha av sig efter badet så kostar det 20 kronor.
Efter badet så ville vi se lite mer. Så vi stegade i väg längs med strandpromenaden som leder till Puerto Rico. Där finns också en badstrand som ligger i anslutning till en marina.
Vi träffade en gång en engelsman här på ön. Han påstod att i Puerto Rico, där skiner alltid solen och det blåser nästan aldrig där heller. I dag hade han väldigt rätt. Det kändes precis som om vi promenerade på botten av en gryta som står och puttrar på spisen.Inte en vindpust, temperaturen visade (bara) på 28 grader, svetten rann.
Vi hoppade på bussen hem och den här gången hade vi en manlig chaufför. Nu blev farten och tempot högre så att säga. Enligt Mogge så var nog chauffören en avdankad rallyförare som extraknäckte, men jag var fullkomligt övertygad om att killen hade stulit bussen. Så fort någon passagerare klivit på bussen och dörren var stängd så blev det "plattan i mattan". Detsamma gällde när någon skulle kliva av. Så vi greppade våra ryggsäckar och förberedde oss i god tid. Kastade oss av, och YES we dit it!
Att ge sig ut och besöka nya platser här på Gran Canaria är både spännande och roligt. Och det där med bussarna det får man ta med en klackspark.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela