jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Högt över havet

Publicerad 2017-02-07 20:02:00 i Allmänt,

I morse steg vi upp i ottan, trots att vi är lediga. Vi såg fram emot en härlig dag i bergen.
Vi hade bokat vandringen med rocky adventure, som hämtade upp oss med en stor buss. Vårt gäng bestod av Mogge, mig och min lillasyster Marie.
Vi färdades högt upp i bergen här på Gran Canaria. Vägarna är asfalterade och fina, men ack så slingriga med gräsligt djupa stup. Så i höjd med Fataga dalen satt en del av våra nerver utanpå kroppen.
Vår vandring startade vid Cruz grande som betyder stort kors. Vår trevliga guide förklarade att det fanns två leder att välja på. Tuff eller den tuffare, vi valde den tuffa leden.Vi vandrade i maklig takt på väl trampade stigar som var fulla av Pinjekottar. På den här höga höjden växer massor av Pinjeträd. som har en enorm förmåga att suga åt sig vätska via passadvinden och molnen. Här är det raka motsatsen mot hur det är hemma. Ju högre upp man kommer desto mer välmående Pinjeträd. Hemma på våran gata blir det däremot bara kalare och kalare ju högre upp man kommer.
Eftersom vår vandring startade på hög höjd så har vi gått mycket utför i dag. Vi återvände till bussen som väntade på oss vid Chira. Där finns en ganska så stor vattenreservoar som påminner om en liten sjö. Jag frågade om vi fick ta oss ett dopp, men det var visst inte så poppis. Skulle ha sett ut det. Om ett gäng svettiga turister plaskade runt i de dyrbara dropparna.
I dag har vi njutit av en underbar utsikt och av Ginst,Lavendel och Timjan som växer rikligt här. Men underbarast att se är nog ändå Mandelträden. Dessa har blommat sedan i December, så de är inne i sin slutfas nu. Men de är fortfarande strålande vackra med sina utsökta blommor.
På vägen ner för bergen så stannade vi till i San Bortolome` för att dricka något. En trevlig liten by som man gärna hade velat utforska lite mer.
Dagens vandring har varit så där lagom ansträngande, men ändå väldigt svettig. Solen har strålat från en klarblå himmel hela tiden. Så nu väntar en välbehövlig dusch. Vi kan ju inte påstå att vi luktar hallon precis.

Kommentarer

Postat av: Ake

Publicerad 2017-02-08 05:56:10

Vilka upplevelser :) Antar att ni har minneskortet fullt av spännande bilder :) Här vaknar vi till 16 grader idag... så ha inget bråttomt hem ;)

Svar: 16 grader kallt! Då stannar vi här.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela