jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

En ny tjej

Publicerad 2017-02-10 22:08:00 i Allmänt,

Snart så har Mogge och jag hållit ihop i 30 år. Och då tar karn å släpar hem en ny tjej mitt framför ögonen på mig.
Han raggade upp henne vid poolen. Måste erkänna att jag blir lite svartsjuk, när jag ser hur de två fjäskar för varandra.
Han matar henne med massor av godsaker, stryker henne kärvänligt över ryggen och kallar henne för lilla Senorita Skrollan.
Hon är en graciös liten dam. Något märkt av livet eftersom hon har en bruten svans. Den har ett tydligt brott som får svansen att rikta sig i en nittio graders vinkel då hon skrider fram.
Men det tycks inte bekomma Mogge ett dugg. Tvärtom, han tycks helt plötsligt, vara väldigt förtjust i brutna svansar.
Normalt så har katterna här på Rocas Rojas egna bungalows. Små kojor som är staplade på varandra, skyddade under palmer och andra träd. Där bor de hyfsat och blir matade och ompysslade efter förmåga. Men nu tycks den här lilla damen Skrållan föredra lite finare boende. Hon har nu tillfälligt raggat upp min man och flyttat in hos oss. Så jag får väl helt enkelt bara finna mig i situationen. Och försöka njuta av den härliga känslan att återigen ha en kisse vid min sida.
Hon ligger nu hos oss i en fåtölj och spinner högljutt när vi strosar förbi och säger några vänliga ord. Hon tycks vara ganska så trött, har nog behov av att få koppla av. Ser ut att mysa där hon ligger.
Och vi erbjuder henne att göra det. För vi är säkra på.
Att det är hon värd......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela