jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Palmitos Park

Publicerad 2017-12-21 19:31:00 i Allmänt,

För det mesta när vi besöker Gran Canaria så brukar vi ta en tur upp i bergen för att vandra, men den här gången så hoppar vi det. I stället så tog vi lokalbussen i dag och gav oss iväg ner i en dal, vi ville besöka Palmitos Park. Och vi har sagt det tidigare men vi säger det igen. Dom gör det väldigt bra busschaufförerna som kör på dessa smala slingriga bergsvägar.
I den välskötta parken finns väldigt mycket fint att titta på. Där finns en kaktuspark, en fjärilspark med massor av vackra fjärilar och ett stort växthus fyllt med Orkideer i allsköns färger. Mindre stiliga reptiler, krokodiler, ormar, sköldpaddor mm. Det finns också en hel del jättestora akvarium som är fulla med färggranna fiskar och koraller. Vi såg några koraller som nästan på pricken liknade våra norrländska trattkantareller, så vi kännde oss riktigt hemma. Och vi har väll aldrig någonsin skådat så många stora och små fåglar någonsin. Här finns massor med fåglar med konstiga namn i färgranna fjädrar.
När vi stannade till vid några jättestora pelikaner som höll till innanför ett ganska så högt staket. Så böjde jag mig över staketet eftersom jag är av naturen nyfiken. Men det skulle jag inte ha gjort för ena pelikanen sträckte på halsen, tog sats och smackade till med sin stora näbb mitt framför näsan på mig. Samtidigt så var det en annan pelikan som stack ut sin jättenäbb mellan springan i staketet och "högg" efter Mogges fot. Vi kastade oss snabbt som blixten bakåt, puh! Där var det nära att vi fick oss ett "nyp" så att säga.
Men det bästa var nog delfinshowen. Vi tänkte att det nog bara var några delfiner som skulle simma runt med någon boll eller så, men där misstog vi oss rejält. Hela showen var så fantastiskt skicklig och väl genomförd. Det var ett bra samarbete mellan kloka djur och deras skötare. Och det syntes att delfinerna hade roligt, deras glädje smittade av sig på publiken. Under ett nummer var det en skötare som dansade i vattnet tillsammans med en delfin, det var så fint så att man blev tårögd.
Ja dagen i dag blev en rolig dag. Och vi hoppas att vi kan få besöka den här parken igen, men då tillsammans med våra barnbarn. Till er övriga vill vi starkt rekommendera, har ni möjlighet så gör ett besök på Palmitos Park.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela