jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Mot värmen

Publicerad 2017-12-17 18:17:00 i Allmänt,

Egentligen hade vi tänkt att fira jul hemma i år. Men mörkret, kylan och en envis förkylning fick oss att längta efter värmen. Så vi hörde oss för med barn och barnbarn som gav oss klartecken, det var helt okej att vi gav oss iväg.
Vi packade våra väskor och stack till Midlanda en snörik tidig Torsdags morgon. Satt där och tittade ut över den mörka snöiga banan, såg hur plogbilarna arbetade febrilt. Plötsligt utbrister Mogge.
- Kolla där, snabba plogbilar dom har här. Nää svarar jag och skrattar, det där är ju ett plan som ska till och lyfta. Tror inte Mogge var riktigt vaken. För övrigt är det som vanligt då vi ska ut och resa, förseningar. Planet stod där och såg ut som en igloo. Och kändes nästan likadant invändigt. När vi väl kom i väg så var vi en timme försenade, planet måste av isas först och inte kunde det tanka fullt heller. Därför fick vi landa i Danmark Billund, för att tanka och av isa igen.
Under hela resan frös jag som en hund trots att jag hade både min och Mogges jacka på mig. Nästa gång ska jag minnsan behålla långkalsonerna på. Vi tinade upp först när vi kände Gran Canarias mark under fötterna.
I dag är det tredje advent. Och det känns lite overkligt med julen och allt det där så här i värmen. Visserligen dyker det upp en och annan Tomte och juldekoration här också, men på något sätt så passar det inte riktigt in.
Vi bor på ett fantastiskt fint hotell som heter San Agustin Beach Club. Här finns allt man kan önska sig och maten är lite för god, ni förstår vad jag menar?
Vi har inte tänt tredje ljuset i dag. För vi tyckte att det räckte så bra med det där stora strålande värmande ljuset som finns på himmlen. Det som vi njöt av då vi låg och guppade som två sälar i havet i dag, långt borta från julstressen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela