jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Min man Marodören

Publicerad 2017-12-26 18:36:00 i Allmänt,

Jag måste bara få berätta om mannen som jag är gift med. Ibland slår han alla rekord när det gäller att liknas vid den där Papphammar eller den där mannen som heter Ove. Och jag måste erkänna att ibland blir jag så himla nervös på honom.
När vi packade våra prylar för att resa hit till Gran Canaria, så måste han naturligtvis ha med sig ett helt tjog med olika sladdar till diverse elektriska apparater. För det där med sladdar det är viktiga grejer det serru.
När vi trötta och svettiga kommer fram till hotellet och ska installera oss på rummet. Så måste Mogge naturligtvis ladda på både surfplattan och mobilen. Och som vanligt är det dåligt med kontakter i väggarna, Mogge hittar bara en. Och tro det eller ej, men det första han gör är att rycka lös kontaktuttaget ur väggen. Med den påföljden att Mogge slänger ur sig en lång ilsken ramsa om lösa vägguttag. Och det här skulle han minsann felanmäla i receptionen. Jag suckar tungt samtidigt som jag tänker på den där Ove, och jag säger. - Låt det vara dom ser det nog sedan och fixar det då.
I morse när jag vaknade så var Mogge som vanligt, vaken före mig. Jag satt i sängen och tittade i plattan och Mogge satt bredvid och liksom skruvade på sig. Han såg ut som ett barn som hade gjort något bus som han skämdes över och nu skulle det erkännas. Så klämde han fram. - Jo sa han, jag råkade ha sönder toalettborsten. Mäh sa jag och tittade förvånat upp från surfplattan, hur gick det till då? Jag ville inte lämna några "bromsspår" efter mig i toaletten, svarade han.
Jag gick in på toan för att kolla och jodå, mycket riktigt. Den halva toalettborsten stod prydligt i sitt ställ och lika prydligt hade han stuckit fast den andra halvan bredvid. Måste ha varit nå rejäla "bromsspår" eftersom du måste ta i så hårt med borsten, kommenterade jag. Du vet, fortsatte jag, man brukar först försöka spola ner det där som man gjort i toan och inte försöka pressa ner det med toaborsten, tillade jag näbbigt. Nu följde en lång utläggning från Mogge om dåliga toalettborstar som tillverkas i en usel plast! Jag suckade tyst för mig själv och den här gången tänkte jag både på den där Ove och på Papphammar.
Senare sa jag undrande till Mogge. - Vad tror du städerskan ska tänka om oss när hon ser toaborsten? Hon muttrar nog något om perversa svenskar. Och tror du att hon har någon toalettborste med sig i reserv? Tror jag säkert, svarade Mogge. Hon har nog massor med toaborstar med sig, för på det här hotellet bor det massor med svenskar....Nja, svarar jag, nu tror ju inte jag att alla svenskar springer runt och bryter av toaborstar, sådeså.
Senare när vi satt i restaurangen för att äta hotell frukost. Så utbrister Mogge plötsligt, då han reser sig från bordet. - Nä nu ska jag gå och kolla om jag kan sätta eld på brödrosten. Och eftersom han kan vara både lite förvirrad och en smula disträ ibland. Så kände jag mig tvungen att följa med och övervaka hela brödrostningsproceduren. För det skulle inte förvåna mig ett dugg om han försökte att stoppa in en servett eller något liknande i brödrosten.
I Januari har Mogge födelsedag och jag har, sedan en tid tillbaka, i alla fall bestämt vad han ska få av mig i födelsedagspresent. Jag ska fixa en t-shirt och på den ska det stå med tryckta bokstäver "jag tror att jag heter Ove".

Kommentarer

Postat av: Ake

Publicerad 2017-12-27 01:20:40

Ha ha ha!!! Ja så är din Ove nej jag menar Morgan 😂😂😂

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela