jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Las Dunas

Publicerad 2017-12-19 17:32:00 i Allmänt,

I går morse fick vi för oss att vi skulle ta en lång promenad längs med stranden, vårt mål var Gran Canarias sydligaste spets som ligger i Mas Palomas.
Vi hoppade i våra badkläder och stoppade nödvändiga förnödenheter i ryggsäcken och startade vår vandring. Solens strålar värmde gott och livet kändes lätt att leva.
När vi kom fram till Las Dunas så fick vi för oss att vi skulle vandra på dessa, för det hade vi aldrig testat tidigare. Sagt och gjort, vi trampade runt bland de runda höga sanddynorna. Våra gympadojor fylldes snabbt med sanden som kommit dit från Saharas öken. Svetten lackade och strupen kändes torr som fnöske. Vi gick och gick och överallt såg vi bara sand, ett tag trodde jag att vi hade kommit vilse.
Och jag blev lite orolig när Mogge tycktes hallucinera och se hägringar som bestod av stora öltunnor!
När vi äntligen var framme vid vårt mål så satte vi oss vid foten av fyren Farao och pustade ut. Sedan följde i rask takt en hel del shopping, jättekul tycker jag.
Så återstod bara vandringen hemåt då, och den var mindre angenäm vill vi påstå. För nu hade motvinden ökat kraftigt i styrka, vi gick som två backhoppare. Sanden yrde enormt, den blästrade våra glasögon och vår hud, behövdes ingen peeling den kvällen inte. Vi hade till och med sand mellan tänderna, Mogge muttrade något om tandsten. Väl hemma fick vi uppsöka en Farmacia och köpa Tiritas (plåster) för att lindra våra skoskav. Vi kände oss väldigt vindpinade och ledbrutna.
Om vi gick mycket i går så har vi gått desto mindre i dag. Nä det fick bli en vilodag på stranden i dag. Och i kväll väntar en god middag här på hotellet, det står nämligen grillafton på menyn, det ser vi fram emot. Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela