jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Trattisar

Publicerad 2016-09-25 15:20:00 i Allmänt,

Nu på måndag startar älgjaktsuppehållet. Då vågar man sig ut i skog och mark igen. Att få vandra i skogen är det bästa som finns.
Vi hade siktat in oss på att ge oss ut på söndag eftermiddag (i dag). Tänkte att jakt gubbarna nog hade jagat ifrån sig då.
Men i går blev längtan för stor, så vi drog på oss varselkläderna och gav oss ut i skogen.
Vi hade tur, vi såg inte till några jägare där vi strövade fram. Och vi lyckades fylla vår korg med några Trattisar och gula kantareller. Dessa gav vi bort till bättre behövande. Vi skulle ju fortsätta vårt letande i dag också.
Sagt och gjort. På med varselkläderna och mot skogen.
Men på det första stället som vi stannade till, vågade vi inte ens kliva ur bilen. Där satt man på pass och väntade. Så vi åkte vidare till en annan skog. När vi anlände så mötte vi jakt gubbarna, dom var på väg därifrån.
Härligt! Nu fick vi ha skogen för oss själva. Och det är ju ingen konst att plocka Trattisar när det vimlar av dom. Vi behövde bara sätta ner korgen och uppmana svampen till att hoppa i, så var det klart. Nja skämt å sido, lite fick vi jobba för delikatesserna. Och som en liten bonus så lyckades Mogge springa på ett rejält gäng med gula kantareller. Oj vad mysigt det vart nu då.
Så vi behöver väl knappast berätta om vad vi ska ägna vår söndags eftermiddag och kväll åt.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela