jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

I tid och otid

Publicerad 2016-10-17 18:52:00 i Allmänt,

En snöig måndag i Januari för snart 52 år sedan föddes jag, en månad för tidigt. Redan då ville jag tydligen vara ute i god tid. En vana som jag burit med mig.
Nackdelen med det är att jag ofta får vänta på andra, dom så kallade tidsoptimisterna. Dom som alltid kommer i sista minuten men lyckas greja det ändå.
Och jag har verkligen fått lära mig att vänta genom årens lopp. Alla som har en fru eller flickvän förstår nog vad jag menar. Det ska sminkas och kammas både i tid och otid. Själv är jag redan rödblommig och snart flintskallig, så jag duger nog.
Min fru påstår att jag är lik en man som heter Ove. Vad menar hon med det?
Hörde ett program på radion härom dagen, om dom som alltid är ute i sista minuten. När det gäller möten, betala räkningar och så vidare. Det finns en teori om att dom får en "kick" av det. Personligen skulle jag bara bli nervös. Och jag tänker på dom som har för vana att plugga till en tenta dagen före. Själv börjar jag alltid att plugga i så god tid. Så när provet ska skrivas då har jag hunnit glömma vad jag läste.
Det har hänt att jag har suttit hos tandläkaren och väntat. Och då har jag varit ute i tjugo minuter före utsatt tid.
Som ni kanske vet? Blir man debiterad om man inte dyker upp.
Men när det har gått tio minuter över tiden så har det brunnit för mig. Då har jag gått till luckan och frågat om det inte är jag som ska ha betalt i stället. Eftersom tandläkaren inte kan hålla tiden!
Jag är övertygad om att jag befinner mig här på jorden enbart för att lära mig vänta, ja det är nog min karma. För det slår aldrig fel.
Oftast när jag står i en kassakö så nog tar kvittoremsan slut, den måste bytas. Eller så är det någon som har glömt koden på sitt betalkort.
Men det värsta är väl att lönen aldrig räcker.
Det är så mycket månad kvar i slutet av lönen. För den har jag naturligtvis också förbrukat i god tid.

Kommentarer

Postat av: Åke

Publicerad 2016-10-17 23:50:53

Tiden går ja eller så går den inte... idag gick jag tidigare ifrån jobbet för att hinna med mig hemma... ändå jan jag inte med mig... gick jag hem för sent då?

Svar: Du skulle aldrig gått till jobbet. För det är det mest tidskrävande som finns.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela