jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Jul i Trolska skogen

Publicerad 2016-11-26 16:30:00 i Allmänt,

I dag var vi ett gäng bestående av, sju vuxna och två barn, som gjorde ett besök i Trolska skogen, som ligger i Mellanfjärden. Där har vi varit tidigare men då har årstiden varit betydligt mildare och lättsammare. Men vi ska inte klaga på temperaturen, den visade på några plusgrader. Det var bara vindarna som fick det hela att kännas lite kyligt.
Sagan som utspelades under vår vandring handlade om att en elak häxa hade frusit alla feerna till is. Därför att de inte uppfyllde hennes normer kring julen och inte kunde de hålla tider heller. Enligt häxan så skulle Julen firas efter strikt bestämda regler. Regler som tog bort all lek och glädje som Julen vanligtvis innebär. Under vår sagovandring fick vi också träffa hustomtar, troll, en pepparkaksgumma och en trollkarl. Här och där längs med skogsstigen brann marschaller och gemytliga eldar. Allt var väldigt fint arrangerat och skådespelarna är väldigt duktiga. Det bjöds också på en hel del vackra sånger som hör Julen till. Barnen kände sig delaktiga genom att man delade ut små enkla uppgifter. Och de fick slutligen träffa och prata med en riktig Tomte!
Som i de flesta sagor så fick även den här ett lyckligt slut. Vi åkte hemåt lite småfrusna men nöjda och glada. Så nu kan vi åter fira Julen med fantasi och glädje.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela