jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Midsommar 2016

Publicerad 2016-06-26 18:04:00 i Allmänt,

Det har blivit lite mindre av det här med att skriva på bloggen, sedan man införde varannan helgtjänst på mitt arbete. Tidigare arbetade vi var tredje helg och det var toppen. Som det är nu så känns det som att man arbetar helg jämt.
Men i helgen lyckades vi pricka in ledig tid tillsammans, Mogge och jag, härligt!
Vi gjorde som vi brukar på midsommarafton, vi stack iväg och fiskade. Ropnästjärn fick det bli. Där var lugnt och stilla, hördes bara en Gök som hoade och andra fågelsånger. Lite trist var att det var lika stilla i vattnet också. Vi hade inte ett enda napp. Men dom var upp och visade sig dom bastanta retstickorna till fiskar. Ja, vi fick åka hemåt tomhänta. Däremot hade vi en härlig naturupplevelse i sinnet och en hel del myggbett.
Rastlösa som vi är så packade vi husbilen med diverse godsaker och begav oss mot höga kusten bron. Där intog vi första parkett och satt länge i kvällssolen och njöt. Vi hade en kolossal utsikt över Ångermanälven och bron, sommarkvällen var ljum och ljuvlig. Det var inte bara vi som övernattade där på husbilsparkeringen, tydligen en populär plats att "kvarta" på, gratis!
Det här med husbilslivet har blivit väldigt i ropet. Nu för tiden möter man fler husbilar än husvagnar när man färdas på vägarna.
Vi har en liten dröm som vi går omkring och funderar på. Men vi vet inte riktigt...Vi är lite fega, skulle vi kanske våga oss på att åka till Spanien eller Kroatien med husbilen? Våra språkkunskaper är inte de bästa. Men vi har i alla fall köpt en spansk och en engelsk ordbok, för att öva lite.
Drömmar måste man få ha, speciellt om man är rastlösa som vi. Kanske åker vi på en längre tur en dag. Men först måste vi bli lite tuffare.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela