jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Sånfjället

Publicerad 2016-07-08 17:46:00 i Allmänt,

I dag har det varit en underbar dag, vi har vandrat på Sånfjället.
Vi parkerade vid Nyvallens fäbod. Det är en charmig fäbodvall där fjällkor och getter får ströva fritt. Vattnet i fjällbäckarna är klart och fint, man kan nog dricka det.
Härifrån är leden upp på fjället brant. Det finns lättare leder också om man föredrar det. Men vi "tog tjuren vid hornen" och stegade på uppför, uppför och uppför. Måste erkänna att vi fick stanna och vila flera gånger, konditionen är inte den bästa.
Vi blev flitigt uppvaktade av broms, mygg och knott. Bromsarna var lika stora som reaplan och alldeles galna. Dom anföll bilen redan när vi hade parkerat. Jag ljuger inte, vi såg tydligt hur dom försökte bryta sig in. Vi tänkte att det blir nog mindre med kusar när vi har kommit ovanför trädgränsen. Ja, lite bättre blev det. Men tro det eller ej, det fanns knott där uppe på toppen också.
Vi fascinerades av att snön ligger kvar här och på de omkringliggande fjällen.
Utsikten från toppen av fjället var enormt vacker. Det var en mäktig upplevelse att stå där, man kände ett lyckorus. Vi fick verkligen lön för mödan.
I kväll somnar vi nog ovaggade. Och förmodligen har vi träningsvärk i morgon, men det var det värt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela