jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

En väska kort

Publicerad 2016-08-06 23:53:00 i Allmänt,

När vi reser då gör vi det med råge.
Vi vaknade i Tucepi med blixtar och dunder, ett oväder av kolossal format. Regnet stod som spön i backen, och i dag skulle vi resa hem.
Vi klev på bussen 10:20 och hamnade i en bilkö direkt på grund av en bilolycka. Blev ca: 20 minuter försenade men det kändes lugnt för vi hade marginaler att ta till. Hämtade upp resten av resenärerna på de andra hotellen och fortsatte vår färd.
Plötsligt lät det som att busschauffören försökte lägga i alla växlar på en gång. Så nu fortsatte vår färd i snigelfart på en serpentin väg. Med en orolig chaufför som pratade i telefonen hela tiden. Efter ca:3 mil så tog det stopp. Vi blev ståendes vid en busshållplats högt ovan havet i störtregn och gnistrande blixtar.
Många av oss resenärer var nu väldigt kissnödiga.
Först ut var en dam som skuttade upp i sluttningen för att lätta på blåsan. Tätt efter henne följde några till. Men då kom det en gubbe med en schäferhund och hytte med en käpp. Där fick vi minsann inte pinka. Själv höll jag mig så länge jag kunde. Men när det hade gått ungefär två timmar var jag tvingad att sätta mig i en buske vid busskuren. Har väl aldrig varit så skönt att få lätta på trycket någon gång, trots all publik!
Den första informationen vi fick, var att en ny buss skulle komma inom 20 minuter men enligt kroatisk tid blev det två och en halv timma. Ena j-vla långa minuter dom har där i Kroatien!
Så kom då äntligen den nya bussen. Den åkte tillbaka med oss för att ta motorvägen, som skulle gå lite fortare. För oss blev det ytterligare en timme i buss på serpentin vägar i bergen och en massa köer i vägtullar. Ja, vi fick en rejäl sightseeing så säga.
Anländer till flygplatsen ungefär två och en halv timma efter avgång, tur att flyget väntade på oss, vi var ju bara 50 passagerare som saknades. På flygplatsen gick allt med turbofart vi var efterlängtade. Och vips så satt vi på planet vi lyfte när vi egentligen skulle ha varit hemma.
Väl hemma så upptäcker vi att någon tagit fel bagage. Sonens resväska med svettiga träningskläder var försvunnen.
Så vi blev även denna gång en väska kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela