jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Äventyr

Publicerad 2016-08-17 20:21:00 i Allmänt,

Vi lånade ett barnbarn av modellen större. Packade vår husbil och rullade mot Järvsö. Tog in på Järvsö camping som ligger strax utanför centrum, ett trevligt litet ställe.
Dagen efter steg vi upp tidigt och gjorde oss redo för ett besök på Järvzoo. Där var fint ordnat och det fanns väldigt många olika djur att titta på. Vi startade vår vandring i rovdjursparken, det var lätt att ta sig fram eftersom man hade byggt en träbrygga i skogen som var ca: 3 km lång.
Vi såg vargar, myskoxar, renar, älgar, björnar med mera och massor med olika fåglar. Det var både spännande och intressant. Vissa av djuren är utrotningshotade. Men genom ett samarbete med naturskyddsföreningen så försöker man bevara en del arter.
Efter djurparksbesöket så tittade vi in till Lill-Babs på en fika. Hon har ett jättemysigt cafe med, bland annat, goda mackor.
Vår dag fortsatte med ett besök i traktens kyrka. En väldigt stor och pampig sådan.
Och vi avslutade eftermiddagen med att trampa runt i skogen, för att söka kantareller. Men vi hittade inte några sådana, däremot hittade vi massor med blåbär. Våran tös var alldeles blå om läpparna när vi återvände till campingen.
Dagen efter på vägen hem så passade vi på att stanna till vid Trolska skogen som ligger i Mellanfjärden. Åh de var en upplevelse som heter DUGA!
Vi fick göra en äventyrlig och spännande vandring rakt in i sagans värld. Det var enormt duktiga skådespelare som gjorde vår dag. Man fick möta vittra, troll, älvor, häxor, tandfen, näcken, en trollkarl och tomten.
Våran sötnos tyckte att det var lite läskigt ibland men hon visade på både stort mod och kraft. Speciellt när hon borstade tänderna på den jättestora draken.
Och hon hann knappt sätta sig i barnstolen i husbilen, för hemfärd, så somnade hon. Men det är nog inte så konstigt. För är man tre och ett halvt år då tar det på krafterna att vara ute på äventyr. Det kände även farmor och farfar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela