jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Flyttfåglar

Publicerad 2016-04-26 18:41:00 i Allmänt,

Vårt hem, vår lilla "holk" är ett enda stort kaos just nu.
Vi skuttar på ett ben och jämfota mellan alla flyttkartongerna. Och tar vingarna (armarna) till hjälp för att kunna hålla balansen.
Här känns kallt och dragit. Allt myspyset är nerpackat i stora lådor.
Det är vår och vi gör som flyttfåglarna. Flyger vidare och bygger oss ett nytt bo.
För ca: 26 år sedan lämnade vi Vivstavarv....
Många lägenheter, hus och stugor med renoveringar senare, så återvänder vi.
Vi har valt att sälja vår lilla "holk" på Tallbacken, av en enda anledning. Den är för liten och det är nu det ska göras om man vill tjäna en slant. Påstår inte att vi blir miljonärer den här gången heller. Men det känns liksom bra att få släppa taget efter 12 år, i samma lägenhet, att få flyga vidare.
Vi har valt att mellanlanda på vår ungdoms gata, på Vivstavarv. Ett privatägt bostadsområde bestående av röd och vitmålade gamla arbetarlängor, vackert beläget i stora fina grönområden. Närheten till parken, vattnet, båthamnen och strandpromenaden ser vi som en bonus. Ägaren har påbörjat en rejäl (behövlig) upprustning av hela området, vilket är mycket positivt. Och vi gör som många andra, vi hyr oss fria.
Det här med att likna oss vid flytt fåglar, tycker jag egentligen inte är så konstigt med tanke på våra kroppsbyggnader.
Mogge är lång och smal, med långa ben precis som en stork. Och näsan är den ståtliga näbben.
Själv har jag, under årens gång, alltmer intagit formen av en Talgoxe. Med andra ord, allt gott som jag stoppar i mig har en benägenhet att lagras på magen. Men armar och ben är och förblir smala som pinnar.
Så nu i månadsskiftet, go vänner, ser vi fram emot att få flytta.
Då ska herr Stork och fru Talgoxe bygga sig ett nytt och större rede på Vivstavarv. Ska bli så roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela