jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Kantareller

Publicerad 2015-09-20 17:35:00 i Allmänt,

En inställd middagsbjudning, fick oss att ta en tur till skogen i dag.
Vi har inte varit ute i skogen på flera veckor. Vi har inte vågat på grund av älgjakten, men vår längtan har varit stor.
I dag kunde vi inte hålla oss längre. Vi drog på oss varseljackor och styrde kosan mot vildmarken.
Vi hade siktet inställt på att hitta gula och trattkantareller. Men trattisarna lyste med sin frånvaro. Konstigt, vi hittade så mycket av dom i fjol.
Det duggregnade hela tiden. Men det gjorde ingenting, det var så underbart att få ströva i skogen. Vi såg inte en tillstymmelse till jägare, det enda sällskap vi hade, var av en stor fin Orre.
Vi gick där och strosade på en skogsstig. Funderade på om vi skulle slå oss ner och fika lite. Vi kände oss lite hungriga. Plötsligt dök det upp några små kantareller på stigen. Dom måste vi naturligtvis plocka. När vi tittade en bit in i skogen så trodde vi nästan inte att det var sant. Där stod massor med kantareller. De växte i stora grupper som sträckte sig över ett stort område. Nu var vi inte hungriga längre. Vi blev alldeles till oss av förtjusning. Visste inte vart vi skulle sätta fötterna och vart vi skulle börja plocka. Mogge fick en stirrig blick och svarade inte på tilltal, jag är säker på att han gick in i trans....
Man har många gånger hört solskenshistorier om dom som hittar massor med kantareller. Och vi har många gånger önskat att få uppleva ett sånt tillfälle. I dag fick vi det.
När vi kom hem hade vi massor av gula kantareller att rensa.
Och den tilltänkta middagen, byttes snabbt ut mot smörstekta kantareller på en macka.
Det smakade ljuvligt!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-20 17:45:32

Jag vill också vara med om det någon. Jag var ute i skogen i dag men hittade inte mycket. /Meit

Svar: Det kändes som att vi hade vunnit på Lotto. En känsla man vill uppleva igen och igen.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela