jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Timrå Musikkår

Publicerad 2015-11-26 19:36:00 i Allmänt,

I onsdags genomförde vi en spännande resa.
Den sträckte sig runt vår jord, ja vi avverkade land efter land i snabb takt.
Det var Timrå Musikkår som bjöd på underhållning på biblioteket, och temat var musik från olika länder.
Vi startade i Norge övergick till Sverige vidare till Finland, Ryssland, Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Holland och Spanien.
Vi har aldrig besökt en liknande tillställning tidigare, så man kan gott kalla oss för nybörjare. Vi hade inte några särskilda förväntningar på kvällen. Kände oss bara lite trötta och frusna när vi slog oss ner framför orkestern.
Men det tillståndet förändrades snabbt.
De höga tonerna och den medryckande musiken fick snabbt blodtrycket och kroppstemperaturen att stiga.
Man blåste i alla möjliga olika sorters instrument som vi inte kan namnen på. Vi förundrades över skickligheten hos orkestermedlemmarna. Ja, att man blåser rätt ton vid rätt tillfälle, ni vet. Skämt åsido, det var mycket underhållande.
Men för oss som är helt novis, så att säga. Så var det väldigt bra att dirigenten talade om när man skulle applådera eller inte. Det kallar vi service....
Iklädda tomteluvor så avslutade man med att spela Rudolf med röda mulen. Dirigenten hade då röda renhorn på huvudet, mycket klädsamt. Och som extra nummer spelade man, marsch Under blågul fana.
Orkestern var väldigt samspelt och bestod av vitt skilda åldrar. Deras entusiasm smittade av sig, man såg att de hade roligt och trivdes tillsammans.
Jag önskar att jag hade förmågan att med ord kunna förmedla och beskriva alla de stiliga musikstycken som framfördes. Men den kunskapen behärskar jag tyvärr inte. Men däremot vet vi att vi kommer att delta i fler liknande evenemang i framtiden. Det var en härlig resa i form av musik jorden runt, som vi blev bjudna på, av Timrå Musikkår. Så vi kan inte annat än tacka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela