jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Lindbergs camping

Publicerad 2015-11-15 16:41:00 i Allmänt,


I våra Norrländska hemtrakter har vi hittills varit förskonade från snö.
Men vi har förberett oss på att den kommer genom att utrusta "lilla Bellan" (husbilen) med vinterdäck.
I helgen packade vi henne med diverse prylar och gav oss i väg på en tur. Vi åkte till min (Angelas) stora syster Birgitta och maken Åke. De har ett hus som är vackert lantligt beläget med gångavstånd till Indalsälven. Där samlades vi ett gäng, för att fira min lillasysters 50 års dag. Birgitta, som är en riktig mat mor, försåg oss med mycket god mat och dryck, vi hade väldigt trevligt. Min lillasysters yngsta dotter genomförde ett väldigt bra dansnummer. Även småtjejerna på 2.5 och 1.5 år blev mäkta imponerade och försökte hänga med i svängarna.
För några år sedan när vi häckade på den här "Lindbergs campingen". Då var det sommar, sol och ljumma vindar. Men vi hade lite otur med vädret fram mot kvällen. Himlen öppnade sig och ett väldigt åskväder drog förbi. Blixten slog ned bara några meter från husbilen. Markisen på bilen blev aldrig vad den hade varit efter det. Linor och pinnar flög över hela tomten. En omskakande upplevelse, och skakade gjorde hela husbilen också.
Med tanke på att rulla runt efter vägarna, så vill vi ge ett litet tips.
Mogge som är tekniskt intresserad har hittat en del Appar till mobilen. Där ibland har Camping.se en App som visar alla campingar i närheten där man befinner sig. Det finns även en för ställ platser för husbilar där man kan fri campa. Sist men inte minst, en som heter, hitta bilen. Om du till exempel skulle parkera utanför ett stort köpcenter, så kan det ju vara lite snärjigt ibland....
Även om snön är på gång så ser vi fram emot att få ge oss ut på några turer med husbilen i vinter. Den innebär ju lite frihet och äventyr för oss.

Kommentarer

Postat av: Robex Lundgren

Publicerad 2015-11-15 16:51:18

fint

Svar: Tack.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela