jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Dop

Publicerad 2015-11-22 11:37:00 i Allmänt,

Sist lilltösen var på besök hos oss, så ville hon bada i baljan som vanligt. Satt där bland träslevar, byttor och massor av bubblor. Pratade på och delade ut arbetsorder till oss (farmor och farfar). Plötsligt tog hon ton och sjöng för full hals.
- Barnatro, barnatro! Upp till himmelen det är en lillebror (gyllne bro).
Både jag och Mogge blev paff, hon sjöng en lång text, det hade vi inte förväntat oss.
Nu hör det till saken att tösen har fått en lillebror. Och om det möjligen är så att vi människor genomgår reinkarnation, då har gossen troligtvis varit en munk eller präst i ett tidigare liv. Det antagandet grundar sig på att han är väldigt förtjust i. Ja just det, sången Barnatro. När man sjunger den ligger han förnöjsamt, knäpper sina små händer, suger på nappen, och bara lyssnar.
I går blev han döpt i den kristna kyrkan. Vi var många som deltog och kände glädje.
Dopet är inte bara en namngivningsceremoni.
Prästen fuktar barnets hjässa och dopvattnet är en symbol för rening. Dopklänningen som oftast är vit och för lång symboliserar också renhet och något att växa i. Senare när barnet eventuellt bär den vita konfirmands kåpan, är den en symbol för dopklänningen som man nu vuxit i.
Vid dopet nämns Guds namn för att visa på samhörigheten dem emellan.
Barnet och vi i församlingen blir välsignade, vilket kan behövas i dessa oroliga tider som vi lever i. Och för oss som är farmor och farfar känns det lite extra skönt att veta. Att inte bara vi vuxna vakar över och värnar om honom.
Han är nu tryggare än ingen kan vara. Han tillhör nu Guds lilla barnaskara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela