jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Ljusare tider

Publicerad 2015-12-27 16:04:00 i Allmänt,

Efter att ha tuggat i oss den sista julskinkan så bestämmer vi oss för att göra en tur till våra favoritplatser i dag.
Som vanligt längtar vi ut i naturen och styr därför kosan mot Lögdö Vildmark. Vi har en förhoppning om att få se några större djur.
I Timrå hade vi sju minusgrader när vi åkte, ingen snö, bara blank is på marken. När vi närmar oss Lögdö Vildmark kryper temperaturen ner till minus femton och marken är täckt av cirka en decimeter snö. Vi möts av ett vintrigare landskap, precis som det ska vara den här årstiden.
Vi ser en Orre som spatserar över skogsvägen och en Ekorre som tycks knapra på något gott.
Vi åker vidare mot Åstön och snötäcket försvinner alltmer. Där ute möts vi av bar mark och nio minus. Havet ligger öppet det är bara fruset i de mindre vikarna. Vi ser ett vackert Svanpar och Änder. Vi står länge och spanar upp i träden på några Hackspettar som tjattrar.
Det är så härligt att få se när solen går ner i horisonten och vi njuter av doften från havet.
Genom olika media får vi veta att det är snö och halka söderut. Låter som omvända världen för oss. Det borde vara här i Norrland som snön ska komma. Men halka det har vi så att det räcker och blir över.
Nu har vi blivit lovad Sibirisk kyla, hoppas dom har fel. Vintern är ju inte vår grej precis.
Personligen är vi glada att vi har passerat vinter solståndet och nu går mot ljusare tider.

Kommentarer

Postat av: Åke

Publicerad 2015-12-27 18:39:45

Sibirien vet jag inte om det är mer i, Morgan Holmsten var där förra veckan han berättade att brudarna gick i pumps :) -4 grader så det var som sommar sa han :) Nu vill jag berömma att ni tar ansvar för att besöka vår yttre skärgård! Ert stort beröm att ni gör det 👍 Jag ligger magsjuk sedan juldagsaftonkvällen och har mycket svaga ben just nu, annars hade jag följt med Er dit ut 😃 Men det kanske går fler tåg ? Tråkigt att inte Lasse får fortsätta... Nu kommer nog allt att växa igen 😕

Svar: Synd att du är sjuk Åke, krya på dig. Ja, vi hade hoppats på att Lasse och Maggan hade fått fortsätta ett tag till, ett smultronställe... Nästa gång kanske vi besöker Åstön tillsammans. Sköt om er och krya.
Angela Jonsson

Postat av: Blimman

Publicerad 2015-12-27 18:42:04

Otroligt vacker bild 👍 Härlig stund ni fick uppleva 👌

Svar: Tack Åke.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela