jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Lingon

Publicerad 2015-08-29 18:42:00 i Allmänt,

Vi gav oss ut i skogen i dag, för att hämta hem Lingonen. När vi ändå var i farten så plockade vi en del Hallon också. Det gäller att passa på, för snart börjar älgjakten och då får man hålla sig på asfalten, så att säga.
Vi hade ett perfekt bär plockarväder. Solen sken och det fläktade en lagom bris.
Som vanligt när vi är ute i skogen, då vaknar Sirpa i mig.
Det är en kvinna som bor i min kropp, hon är mitt andra jag. Sirpa älskar att vistas i naturen och tar rikligt för sig ur skogens skafferi. Hon kan inte sluta plocka trotts att Angela redan har frysen full. Jag har försökt att tala henne till rätta men hon lyssnar inte på det örat. Det slutar för det mesta med att Mogge får dra henne från skogen. Kom nu Sirpa, nu går vi säger han. Det gör alltid lika ont i Sirpas hjärta, när hon måste lämna så många, stora, fina bär i skogen.
I kväll firar vi Lyskväll eller Lysnatta här i Norrland. En tradition som går ut på att man tar farväl av sommaren. Förr städade man ut gammalt skräp från sommarstugorna och eldade upp det på stränderna. Man tömde även skafferiet och smaskade i sig maten.
Vi som, återigen, har sålt vårt fritidshus, har ingen stuga att städa. Vår eld består därför av massor med värmeljus hemma i "holken", och vi rensar bär.
Lingonen är redan rensade men Hallonen återstår att rensa. Men vid närmare eftertanke så tror jag att vi överlåter den sysslan till Sirpa. Vi lutar oss i stället, bekvämt tillbaka och fyller våra glas med något rött. Myser och njuter av höstmörkret.....

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2015-08-29 22:38:34

Känner helt igen mig i att det gör ont i hjärtat att lämna alla fina bär i skogen när man väl kommit igång med plockandet! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela