jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Barnbarnen

Publicerad 2018-09-16 16:34:32 i Allmänt,

En härlig vecka i Vemdalen har nått sitt slut, och vi längtar redan till nästa höst då vi kanske återvänder.
I slutet av veckan kom sonen med sin familj på besök och med dom kom också solen. Nu blev det genast fart och fläkt i stugan för barnbarnen dom sprudlar nämligen av en outtröttlig energi. Det är alltid lika härligt att få rå om dom, och det händer alltid någonting tillsammans med dom.Vi plockade blåbär, lingon, fiskade och vandrade en del tillsammans.
På lördagen skickade vi iväg föräldrarna ensamma på en längre vandring. Själva tog vi en lite kortare vandring tillsammans med barnbarnen. Dom kämpade tappert i de höga sluttningarna och tittade förtjust i kikaren som farfar Mogge hade tagit med. Vi hälsade på i Plupps lappkåta som finns i närheten av Storhogna Högfjällshotell & spa. I kåtan fanns möbler gjorda av björkstammar, jättespännande!
En tidig morgon tog vi med barnen på en promenad så att föräldrarna skulle få sova lite längre. Mogge som har besvär med en fotled, han linkade på som vanligt. Han gör oftast det när han har varit i stillhet. Värst innan man kommer igång, som han brukar säga. När vi hade gått ett tag så stannade han till och fixade med skosnörena som hade hamnat i kängorna. Han beklagade sig och sa att nu hade foten försämrats avsevärt för nu hade han fått ont UNDER foten också. Oj oj då, svarade jag och barnen medlidande, stackars dig....När han hade haltat sig fram längs med vägen en bra bit. Så satte han sig uppgivet ner och tog av sig kängan. Rotade runt med handen inuti den och drog fram en blå färgläggningspenna. Mähh! Sa barnen och jag, haru en penna i dojjan? Mmm svarade farfar samtidigt som han ifrågasatte hur den hamnat där....Ingen som vet, ingen som vet. Och under den fortsatta promenaden så gick han plötsligt mycket bättre.
Ja vi har sagt det förut men vi säger det igen. Det här med barnbarn det är härliga tider det. Och vi ser med spänning fram emot nästa äventyr som vi får dela med dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela