jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Nostalgi

Publicerad 2018-08-12 19:59:00 i Allmänt,

Nu när vi har återgått till våra arbeten så börjar vi så smått att summera sommarens händelser. Mycket av det som vi har gjort har gått i nostalgins tecken som till exempel. Vi har testat våra “sjöben” igen i några dagar, i en lånad båt. Vi har tältat, något som var evigheter sedan vi gjorde. Och sedan har vi självklart gjort det där vanliga som består av bärplockning och fiske (svampen står på tur). Men i helgen har vi varit med om en riktig nostalgitripp. Vi var ett rejält gäng som besökte Skuleberget för att lyssna och titta på GES. Och Anders, Nicklas och Orup gav järnet på scenen. Ja vi vill påstå att de är tre stycken unga gubbar som sprudlar av energi och de sjöng gamla goa låtar. Hela publikhavet som för övrigt slog rekord i går kväll, gungade, sjöng med och applåderade. Ja grabbarna bjöd på sig själva och på en kanonkväll.
Dagen i dag har inte varit sämre. Tillsammans med våra barnbarn så besökte vi en gård som föder upp kycklingar, det var både intressant och spännande. Själva gården ligger högt med en fantastisk utsikt över Docksta fjärden. Kycklingarna är så enormt söta. De kurade ihop sig tätt tillsammans under de sköna värmelamporna, trippade runt lite och pep gulligt. En sån skulle man vilja ha, synd att dom växer så fort. Och ute på gården i en stor ombonad inhägnad spatserade stolt stora stiliga tuppar och mindre kacklande hönor. Dom fåglarna har det bra dom. Men Mogge han blev genast sugen på att prova ett recept som heter Coq au vin (gryta med tupp och vin bland annat). Läckergommen där...
Vi köpte ett tunnbröd som var bakat av av den unga dottern i huset, det smakade väldigt gott. Och det var dessutom bakat i den egna bagarstugan som står på gården.
Vi har också besökt en gammal fäbodvall i dag. Den låg avskilt inbäddad i skogen med många väl bevarade byggnader. Och om man blundade så kunde man höra historiens vingslag som susade högt där uppe i granarna. Den berättade om många nostalgiska minnen från forna dagar. Den fridfulla platsen med dess historia är fascinerande.
Vi avslutade Docksta besöket med att äta en god middag på Dockstabaren. Helgen har varit väldigt givande och trevlig med många upplevelser och god mat. Och vi vill särskilt tacka Vivi och Berras Traktortaxi för er generösa gästfrihet ni två är så underbara. Så rullade vi hemåt igen med alla våra roliga minnen som vi bevarar i vår minnesbank, vi tar fram dom då och då och njuter av dom. Och vem vet? Kanske om några år så tänker vi på dom med ett sting av nostalgi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela