jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

En vanlig helg

Publicerad 2017-09-10 19:40:00 i Allmänt,

Eftersom man hade lovat dåligt väder i helgen så bestämde vi oss för att ta en matlagningshelg, vi brukar göra det på vintern ibland. Nu är det visserligen inte vinter men vi har tydliga höstkänningar min gubbe och jag.
När vi lagar mat tillsammans så lagar vi oftast mycket, stopp i frysen bra å ha. Som vanligt är det Mogge som är kökschef, själv blir jag förpassad till skärbrädet. Min uppgift blir alltid att skala, hacka och finfördela. Men det har jag inget emot därför att maten som Mogge lagar blir alltid väldigt god. Han är enormt duktig på att laga mat och jag är enormt duktig på att äta den. Men jag ville ju också "stila" lite så jag tog och slängde ihop några Scones gjorda på havregryn och havremjölk. Dom blev väl sisådär kan jag tycka, men fåglarna gillar dom nog. Jag är nog den enda människan som jag känner som brukar baka åt fåglarna. Det har hänt åtskilliga gånger men så har jag mycket fågelkompisar också!
Helgens meny bestod av kroppkakor, kåldolmar, kålpudding och nu slutligen så puttrar en härlig korvgryta hemtrevligt på spisen. Den innehåller en massa nyttigheter så som potatis, morötter, purjolök, trattkantareller och kålrot.
Under hela helgen har vi följt orkanen Irmas framfart på sociala medier. Vi förfasar oss över de krafter som finns i naturen. Konstaterar att vi är förskonade här hemma i gamla "svedala". Att det känns tryggt och bra att få stå hemma i köket med näsan ovanför en gryta. Inga jordbävningar, orkaner eller jordskred här inte, nä på sin höjd några minusgrader, lavin eller några omkullblåsta träd, vi har det bra!
I dag på söndagen så sprack himlen plötsligt upp, solen visade sig. Så Mogge och jag gav oss av ut i naturen en liten stund för att andas, vi åkte till en skog som är befriad från älgjakten. Och med risk för att vi låter lite tjatiga, men vi hittade stora fina kantareller igen! Känns bara bra så att säga. Så den vanliga regniga helgen visade sig bli en ovanligt bra helg, hepp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela