jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

I betraktarens ögon

Publicerad 2017-10-08 17:11:00 i Allmänt,

Häromdagen så rotade jag igenom en massa gamla fotografier. Då hittade jag ett foto på min man Mogge som är taget för cirka trettio år sedan. Ett foto som jag är så väldigt förtjust i därför att det var där allting började. Beslutade att rama in det och ha det på mitt nattduksbord.
Ibland när man tänker tillbaka så tycker man att man inte har gjort så mycket att man inte har upplevt så mycket. Men om man verkligen sätter sig ner och summerar då inser man vad otroligt mycket man har delat, genomfört och upplevt tillsammans. Tycker att bilden på min Mogge säger mer än tusen ord för mig.
Där var han ung, oövervinnerlig, Tarzan och så hade han massor med hår på huvudet också. Jag förstår mig själv i dag, när jag ser på fotot, ja att jag "föll som en fura" för honom. Men precis som naturlagen har föreskrivit så rullar åren på även för oss. Detta visar sig tydligt genom stela leder, försämrad syn, hörsel och en hel del "kråksparkar" kring ögonen. Men trots att vi vissnar och åldras en del. Så tror jag nog att det viktigaste är att skönheten finns i betraktarens ögon, att vi ser varandra. Att man är och förblir varandras trygghet, kamrater oavsett motgångar och nederlag. För det ska gudarna veta att livet är inte så himla lätt alla gånger, med sjukdomar, sorger och förluster.
För många år sedan arbetade jag i hemtjänsten. Där träffade jag ett fint gammalt par som hade levt hela livet tillsammans och fått många barn. En dag blev gubben sjuk och hamnade på sjukhuset, slutet var nära. Hans gråa, krokiga, rynkiga gamla fru satt vid hans sida. När sköterskan kom in till dom så vaknade gubben till liv, han presenterade sin fru för henne och han sa. - Det här är min älskade hustru och visst är hon vacker?
Ja själva kärleken är ett underverk bara den i sig själv vill jag påstå. Kärleken till varandra, naturen, barn, barnbarn, djur, syskon, föräldrar, vänner och till livet...
Och som sagt var, nu har jag ramat in min kärlek i en yngre version, och placerat fotot i ögonhöjd på nattduksbordet. Så nu kan jag själv välja vilken bild jag vill vakna till och se av honom. Den yngre på vänster sida eller den äldre, som ligger och snarkar, på min högra sida. Men om sanningen ska fram så älskar jag dom båda. För skönheten sitter ju i betraktarens ögon....

Kommentarer

Postat av: Ake

Publicerad 2017-10-09 06:03:20

Villen blick 🤗 Så fin text ❤️

Svar: Tack Åke.
Angela Jonsson

Postat av: Maud

Publicerad 2017-10-09 07:44:04

Vilken spännande blogg du har. Anar att vi träffats för ett antal år sedan, när du arbetade i hemtjänsten.
Tiden går och vi med den.
Hälsningar från Maud f.d. Haga nu Granloholm

Svar: Ja tiden går, men jag kommer väl ihåg dig. Sköt om dig.
Angela Jonsson

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-11 23:01:50

Som vanligt skriver du så bra.

Svar: Tack!
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela