jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Blott är jag

Publicerad 2017-10-31 19:22:00 i Allmänt,

Blott är jag en vanlig liten kvinna,
en bland alla andra på vår runda jord.
Och vart jag än befinner mig på dagen,
ser jag i media, reklam och många ord.
Reklam som syftar på hur vi alla borde vara,
fast att ingen är den andra lik.
Ord som uppmanar till sånt vi borde göra,
men vi är ju alla, var och en unik.

Blott är jag en enkel liten kvinna,
en sån som gillar att plocka svamp och bär.
Och vart jag än befinner mig i världen,
finns i mitt hjärta alltid naturen där.
Den som ger mig evig ro och styrka,
den som skänker ständig sinnesfrid.
Skogen är liksom för mig en kyrka,
och inget kan någonsin likna sig därvid.

Blott är jag en kommunalt anställd USKA,
en som vill prestera mycket varje dag.
Och likt en Bläckfisk slingrar mina tentakler,
allt för att skapa harmoni och välbehag.
Men ofta lämnar jag min arbetsplats för dagen,
med en orolig känsla i mitt bröst.
Har svårt att somna i min bädd på kvällen,
då jag drömmer om fler tentakler, hos dom som det är Höst.

Blott är jag en mamma och en farmor,
en sån som gläder mig över mina barn.
För vad vore livet utan små knubbiga händer,
porlande skratt och mjölktänder?
Tindrande ögon som strålar med energi och glädje,
får mig att se framåt med en längtan till nästa dag.
Blott är jag en vanlig liten kvinna....
En sån som är tacksam över att jag är jag.

Det ringer

Publicerad 2017-10-15 17:22:00 i Allmänt,

Det har hänt en del med mobil telefonerna sedan dom kom, dom första var väldigt stora. Men den snabba utvecklingen har gjort dom betydligt mindre och mer användarvänliga. Och i dag kan jag inte tänka mig en tillvaro utan min.
Jag minns min första kontakt med en mobiltelefon, det var en bekant till mig som hade den, det måste ha varit i slutet av 70 eller i början av 80 talet. Det var en koloss som var monterad i bagaget och med en bakelit lur inne i bilen. Det fanns ju ingen telefonbok i den, så nummer fick man ha innanför pannbenet eller i en handskriven bok. Man lyfte luren och fick prata med en telefonist som kopplade en till det nummer man begärde och det var oftast en skrapig linje och allt för ofta tappade man kontakten.
Själva var Angela och jag lite "anti" mot dom där nymodigheterna, dels var dom dyra och det var dyrt att ringa också, men så kom en dag 1996.
Jag hade varit borta från byggbranschen några år och jag var van att det fanns en barack där byggverkaren hade sitt kontor oavsett om det var ett stort eller ett litet bygge, och det fanns alltid en telefon där. Men efter mobiltelefonens intåg hade allt förändrats, byggverkaren hade kontoret i bilen med ritningar och tillbehör, så där stod man med skägget i brevlådan. Behövde man någonting så var det bara att kasta sig i bilen och hämta det själv. Så det fick bli till att köpa en sån där mobil ändå, jag tror det var en Nokia 2110 synd att jag inte har den kvar. I övrigt har jag alla kvar plus en massa andra som jag fått av vänner och bekanta ca: 34 stycken, dessa har fått en egen hylla i lägenheten.
Och efter ett tag halkade också Angela dit men hon tycker inte om dom moderna, nä det ska vara stora knappar och text, hon anser att det räcker med att man kan ringa och skicka sms. Ibland försöker hennes vänner att skicka en bild ett mms till henne (då småler jag).
Och då sonen var i tonåren kom vi på den smarta iden att han skulle nog ha en han också, för då kunde vi hålla lite koll på honom, kontroll freak eller? Så vi köpte en Ringo till honom, en billig nmt modell som Telia sålde, den såg ut som en blå tegelsten. Men det visade det sig att den var blodtrycks höjande för sonen stängde av den när han var ute på sina bravader, och vi var så där lagom irriterade på honom.
Men nu har det visat sig att man behöver inte själv stänga av mobilen, för det där med avstängningen sköter den så bra själv. Ofta när jag behöver titta på en karta eller swisha pengar så låser den sig, då står jag där och knackar och stirrar på displayen när den slocknar, man har ju lust att kasta den i väggen. Ibland känns det som att jag kan bli galen på den. Så det är nog inte bara strålningen som är farlig, eller hur?

Stavgång

Publicerad 2017-10-11 18:12:00 i Allmänt,

Efter att ha drabbats av ett smärre ryggskott så bestämde jag mig för att avsätta lite tid för motionsträning i framtiden. Jag hade läst att det skulle vara nyttigt att gå med stavar, så sådana fick det bli, stavarna inhandlades. Och eftersom jag ville göra allting rätt och riktigt så googlade jag först på hur man ska använda stavarna, innan jag gav mig ut på vägarna för att träna på den rätta tekniken.
I söndags bjöds det på ett härligt höstväder det var ömsom sol och en del regnskurar. Mogge och jag beslutade oss för att åka ut på Åstön och ta en promenad ut mot fyren. Vi klädde på oss varma kläder och gav oss iväg, naturligtvis hade jag mina gångstavar med mig. Höstvindarna friskade i ordentligt och vågorna slog mot klipporna så att skummet yrde. Ja det var riktigt underbart och energigivande att få vandra där i närhet av skog och hav.
Nu hör det till saken att min Mogge han har långa ben och med dom kan han gå riktigt fort, och det gjorde han. Jag ville ju inte vara sämre så jag kämpade på för att hålla takten, stavarna gick som trumpinnar. Och inte vet jag hur det gick till, för det gick så fort. Men plötsligt råkade jag få in ena staven mellan Mogges ben. Med den påföljden att han hamnade i spinn och gjorde några piruettliknande skutt som avslutades i diket.
Först blev jag väldigt paff och förvånad. Men när jag hade försäkrat mig om att han inte hade gjort sig illa då började jag att gapskratta, det såg ju så roligt ut, och jag kunde inte sluta att skratta. Men Mogge han var mindre munter, han fräste ilsket därifrån diket.
- Men Herre Gud människa du kan väl för tusan hålla ordning på dom där fördömda pinnarna!
Under den fortsatta promenaden så höll han sig på behörigt avstånd från mig, han gick långt före. Och vid två tillfällen mötte vi andra vandrare. Och varje gång så stannade Mogge och ställde sig och stirrade stint på mig. Han var nog rädd att jag skulle försöka fälla någon av dom med mina stavar. Och jag förmodar att dom som vi mötte tyckte att vi var ett underligt par. För först kom en surmulen man med en ängsligt stirrande blick. Efter kommer en medelålders kvinna iklädd mössa, vantar, fotriktiga skor och ett par stavar. Dessutom log hon med hela ansiktet och skrattade högt. Mogge påstod att jag borde ha en sån där saftblandare som roterar med orange/gult sken på huvudet. Han menade att man bör varna andra fotgängare, att här kommer en opålitlig stavgångare. Men det tyckte jag lät lite väl överdrivet, eller hur?
Men lite rätt har han nog måste jag medge. För när jag blev fri från mitt ryggskott och kunde återvända till jobbet på måndag. Ja då var det Mogges tur att krokna, var nog inte så lämpligt med den där piruetten ändå (tanten skäms). Så nu har jag försökt att övertala honom att han också ska börja med stavgång för att stärka muskulaturen. Men han blå vägrar, påstår att det där med stavar kan vara farliga grejer.
Ja det här med stavgång är inte det lättaste, jag har lite svårt att få till den där rätta snitsen. Men men, skam den som ger sig. Och det vet vi ju alla att övning ger färdighet.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela