jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Vinterfiske

Publicerad 2017-11-12 16:27:00 i Allmänt,

Här i Sörberge lyser snön med sin frånvaro. I stället har vi haft ett gråmulet väder med regn och ishalka. Dagarna känns korta och mörkret infinner sig tidigt och är kompakt. Vi längtar efter snö nu, därför att med den kommer ljuset och en helt annan kyla.
Så i dag åkte vi helt enkelt ut för att få beskåda den första snön och för att vi ville kolla hur isen såg ut på fiskesjöarna. Vi styrde kosan mot Viksjö för vi hade hört att det vita hade kommit där. Och jodå, där låg ett fint tunt snötäcke över bygden och dessutom snöade det lite också, där var både ljust och vackert. Och när vi passerade Käckelbäcksmon såg vi att snön låg vit på taken, kände nästan lite julstämning.
Vi åkte vidare mot Lalamptjärn nyfikna på hur isen såg ut där. Och döm om vår förvåning, för där satt två personer ute på isen och fiskade, redan! Så tydligen är isen så pass tjock att det är läge för pimpelfiske. Men på Skinnen var det lite sämre med is, där är den fortfarande tunn med stora vakar. Vi fortsatte mot Andersjön och vidare mot Mjösjön. På båda sjöarna hade isen lagt sig så det verkar lovande framöver. Så nu längtar vi efter att få packa våra fiskeprylar, varm choklad och mackor. Ser fram emot att få de STORA fiskarna på kroken, ni vet då armarna inte räcker till?

Kommentarer

Postat av: lars

Publicerad 2017-11-12 16:52:30

Låter mysigt med vinterfiske, men snälla isarna är inte att lita på än. Där jag bor i Sörlandet så lägger sig inte alltid isen under hela vintern

Svar: Helt rätt, det gäller att vara försiktig i början. Men i slutet av säsongen räcker knappt isborren till här i Norrland. Men det är ett måste med isdubbar, man kan aldrig vara för säker.
Angela Jonsson

Postat av: Ake

Publicerad 2017-11-12 22:35:01

Vinterfiske, choklad och varför inte en ostmacka 😉 Vilken tjusning 😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela