jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Trolska skogen 2017

Publicerad 2017-11-25 15:43:00 i Allmänt,

I morse steg vi upp med tuppen och gjorde oss i ordning, för i dag skulle vi ut på äventyr.
Vi var ett gäng bestående av tio vuxna och fyra barn som skulle besöka Trolska skogen, som har premiär i dag. Morgonen var klar och kall, cirka sju minus. Och marken, buskar och träd var täkta av ett vackert frost täcke. Novembersolens bleka strålar visade sig och lotsade oss hela vägen ut till Mellanfjärden.
Det har blivit till en liten tradition för oss att besöka Trolska skogen så här i Juletid. Och sagan som vi besöker och som utspelas är främst riktad till barn. Men den är alltid lika bra och intressant, så vi vuxna är väldigt tacksamma att vi har några barn med oss. För på så vis får också vi en chans att delta och kan drömma oss in i den underbara sagovärlden.
Sagan handlade om Moster Kastanj Etters knäppa julklappar. Hon hade av misstag slagit in sina kastanjetter tillsammans med dom övriga knäppa julklapparna och skickat i väg dom. Sökandet efter kastanjetterna löpte som en sammanhängande tråd genom hela historien. De duktiga skådespelarna bjöd på både sång och musik, alltifrån sköna till väldigt höga toner. Hela arrangemanget där i Trolska skogen är både fantasifullt och skickligt ordnat. Där finns massor av spännande hus, stugor, prylar och saker lite här och där längs med den lagom långa sagostigen. I dag har vi träffat levande pepparkaksgubbar, feer, troll och naturligtvis TOMTEN! Han satt i sin hemtrevliga stuga och väntade på att barnen skulle komma och hälsa på honom. Där fick de skriva sin önskelista som han sedan tog emot, läste igenom och begrundade, hmm vi får se hur det blir....?
Och icke att förglömma. Mitt i sagan gjorde vi ett stopp för att fika i det stora timmerhuset, där fanns mycket gott att smaska på. Allt ifrån kolbullar, korv, lussebullar, pepparkakor och mycket mer.
Mätta och nöjda på både fika och sagor så sa vi hejdå till släkt och vänner och återvände hemåt. Mogge och jag hann inte åka många meter för än mobilen ringde. Oj då, sonhustrun och lilltösen hade blivit inlåsta på dasset där i Trolska skogen, och de fick inte tag på sonen och lillebror som hade gått till bilen. Så vi vände och åkte tillbaka, och mycket riktigt. Det visade sig att trä haspen på utsidan av dörren hade åkt ner, det var låst utifrån! Så jag öppnade och släppte ut dom. Och jag är nästan säker på att det var ett riktigt troll som ville busa lite med dom. För riktiga troll finns det där, det har vi ju själva sett. Och det är ju därför som det heter Trolska skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela