jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Allhelgona 2017

Publicerad 2017-11-05 17:13:00 i Allmänt,

Som de flesta andra så besökte vi kyrkogården nu i helgen för att tända ljus för alla våra nära och kära som lämnat oss. Det är alltid lika vackert att se alla ljusen som lyser i mörkret och som fyller hela kyrkogården, ett ljus för varje saknad själ. För övrigt har vår helg varit lugn och trevlig. Och då vi hade barnbarnen på besök passade vi på att tillverka både snälla och läskiga fladdermöss av papper. Allhelgona helgen här i Sverige har ju kommit att förknippas allt mer med Halloween, trots att det är två skilda saker.
Alla helgonaaftonen som firas den 31 0ktober är lite mer åt det festliga hållet. Medan Allhelgona är en stund för eftertanke. Men det går ju alldeles utmärkt att blanda dessa två också. Den här helgen är det många som målat och klätt ut sig till läskiga spöken eller skelett och så vidare. Själv behöver jag inte spöka ut mig så särskilt mycket, för det sköter naturen om så bra själv. När jag vaknade på fredag morgon och tittade mig i spegeln så blev jag livrädd. Jag kämpade för att inte vråla högt av rädsla då jag tittade på tanten i spegeln. Det visade sig att min Rosacea hade slagit ut i full blom i hela ansiktet, och vi som skulle ha middagsfrämmande på lördag! Ja vad gör man? Bara till att plocka fram kamouflage pennan och kleta på. Som sagt var, andra målar och klär ut sig för att gå ut och "parta". Själv kamouflerar jag mig för att över huvud taget våga visa mig för folk, men men det går ju över.
Apropå att blomma, både min och Mogges mamma var ena hejare på blommor, de hade gröna fingrar vill jag påstå. Och när Mogges mamma lämnade oss för fjorton år sedan, så tog vi rätt på en laxrosa Pelargon som hon hade. Den har vi lyckats bevara än i dag, den blommar så vackert på sommaren. När min mamma lämnade oss, för cirka nio år sedan. Så tog jag rätt på en liten ynklig Hibiskus som hon hade. Tänkte att den kommer jag nog inte att lyckas med, men det gjorde jag. I dag är det en stor och kraftig Hibiskus som växer på stam. Och i morse när vi vaknade så hade en vacker dubbel blomma slagit ut. Och man kan ju tolka det lite som man vill. Men jag ser det som en liten hälsning från min mamma, för det är ju trots allt Alla helgons helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela