jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Fotbad

Publicerad 2017-02-11 16:05:00 i Allmänt,

Mogge och jag tycker mycket om att promenera.
Här på Gran Canaria brukar vi inleda dagen med en längre promenad, så gjorde vi även i dag. Vi tog riktning på Playa de Ingles. Vädret var mulet men ändå behagligt, cirka 20 grader.
När vi hade gått ett tag så började det smådugga, men det gjorde ingenting. Vi sökte skydd under några palmer och tyckte att det var lite småmysigt. Skurarna kom och gick och till slut blev de allt mer ihärdiga. Vi kryssade mellan vattenpölarna, ville inte blöta ner våra sandaler.
Men pölarna blev bara större och större. Vattnet fullkomligt forsade efter gator och gränder. Nu gav vi upp, det fanns ändå inte en torr fläck att kliva på. Vi hade vatten ända upp till fotknölarna.
Jag tyckte att det var ett onödigt dåligt väder. Men Mogge tyckte att det var toppen. Han menade att, nu slapp han göra sitt sedvanliga fotbad. Som diabetiker måste man ju vara extra noggrann med sina fötter. Nu blev ju det hela fixat av sig själv.
Snacka om att vara positiv va?!
När vi kom hem såg vi ut som två dränkta råttor. Så det var bara till å "svira om". Men det är tvära kast i väderleken här på ön, nu skiner solen igen
Vad gör man då när vädret är dåligt här på Canaria? Jo man sitter på altanen och käkar jordgubbar och dricker vin. Och det lär nog gå åt en hel del av det sistnämnda. För i morgon lovar man en styv kuling på cirka 16 sekundmeter. Man har gått ut med en varning om regn, vind och höga vågor.
Kanske man skulle ta och prova på lite surfing då? För det har vi aldrig prövat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela