jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Playa de Amadores

Publicerad 2017-02-17 20:35:00 i Allmänt,

Mogge och jag har hört talas om och sett bilder på en strand som heter Playa de Amadores. Så vi bestämde att dit ska vi åka i dag. Vi packade våra ryggsäckar och begav oss till lokalbussen.
Att åka lokalbuss här på Gran Canaria är ett äventyr bara det i sig.
Vi har fått för oss att det finns ingen tidtabell att passa. Nää, man ställer sig bara vid busshållplatsen och väntar. Där finns en skylt som talar om vilket nummer på bussen man ska ta. Och hur mycket resan kostar, men där står inga tider.
Man kan likna standarden på lokalbussarna, på ett ungefär, vid hur de såg ut i Sverige för ganska många år sedan. Själva bussen är stel och burkig. Sätena är i galon och vissa saknar aircondition. Ibland fungerar stoppsignalen och ibland inte, men det är ju precis som hemma det....
På resan till Amadores hade vi en kvinnlig chaufför. Det blev mycket gasa och bromsa för henne. Hennes tålamod blev ideligen prövat. Därför att just i dag hade tydligen alla Gran Canarias cykel entusiaster bestämt sig för att de skulle trampa mot Amadores. Men hon rattade lugnt och säkert.
Playa Amadores är en fantastiskt fin strand som är mindre än vad vi hade föreställt oss. Sanden är en vit snäckskalsstrand, den är härlig att gå på. Den är enligt Mogge, ditforslad från Västindien. Vattnet har en vacker turkos färg och ser mycket inbjudande ut. Men vi blev lite besvikna. För när vi hade gått en lite liten bit ut, blev det plötsligt djupt och det visade sig att botten bestod av stora stenar. Ingenting för barn, kan vi tycka. Men temperaturen var helt okej. Och blir man nödig så kostar toabesöket 6 kronor och om man vill duscha av sig efter badet så kostar det 20 kronor.
Efter badet så ville vi se lite mer. Så vi stegade i väg längs med strandpromenaden som leder till Puerto Rico. Där finns också en badstrand som ligger i anslutning till en marina.
Vi träffade en gång en engelsman här på ön. Han påstod att i Puerto Rico, där skiner alltid solen och det blåser nästan aldrig där heller. I dag hade han väldigt rätt. Det kändes precis som om vi promenerade på botten av en gryta som står och puttrar på spisen.Inte en vindpust, temperaturen visade (bara) på 28 grader, svetten rann.
Vi hoppade på bussen hem och den här gången hade vi en manlig chaufför. Nu blev farten och tempot högre så att säga. Enligt Mogge så var nog chauffören en avdankad rallyförare som extraknäckte, men jag var fullkomligt övertygad om att killen hade stulit bussen. Så fort någon passagerare klivit på bussen och dörren var stängd så blev det "plattan i mattan". Detsamma gällde när någon skulle kliva av. Så vi greppade våra ryggsäckar och förberedde oss i god tid. Kastade oss av, och YES we dit it!
Att ge sig ut och besöka nya platser här på Gran Canaria är både spännande och roligt. Och det där med bussarna det får man ta med en klackspark.

En halv nudist

Publicerad 2017-02-15 17:50:00 i Allmänt,

Jag har aldrig gillat att visa mig naken för främmande människor. Jag anser att jag har inte kropp för det. Jag är nämligen skapt som en Talgoxe. Smala ben och en överkropp som påminner om en kvadrat. Och i och med att jag gick in i klimakteriet så fick jag en putande mage också.
Men om man vill bada här på Gran Canaria så är man ju så illa tvingad att visa sig halvnaken. Och badar det gör vi varje dag i havet. Det är så härligt att få kasta sig i de stora salta vågorna och forsa fram. Men allt har sitt pris, sol och saltvatten sliter en hel del på mina badkläder. Och det händer tätt som oftast att en stor våg sköljer över mig och bikini överdelen åker upp och det nedre plagget åker ner.
Jag beklagar mig för Mogge samtidigt som jag har ett fasligt sjå att få plaggen att sitta rätt igen. Funderar starkt på att köpa hängslen till bikinin.... Men Mogge han skrattar bara och säger att om jag ska hålla på så där då kan jag ju lika gärna gå bort till nudistbadet. Häromdagen så stod jag på altanen och hängde tvätt. Solen gassade så jag hade min bikini på mig. Vår tillfälligt inneboende katt låg förnöjd under bordet ute och spann, Mogge satt inne och läste. När jag står där och flaxar med armarna så hör jag plötsligt ett sweepp! Och bikini överdelen kommer farande som ett gummiband och landar i händerna på mig (spännet hade gått sönder). Jag blev så förvånad och paff att jag skrek till och hoppade högt. Fram vällde min vita byst och jag såg mig förskräckt omkring. Jag lyckades skrämma i väg ett gäng Parakiter som satt och tjattrade i en palm vid altanen. Och katten blev så rädd att den också hoppade till, jamade högt och drog som en avlöning. Den hade nog aldrig sett ett par så vita ”tissar” i hela sitt liv. Jag rusade in i lägenheten och slängde i ren ilska BH:n i famnen på Mogge. Som bara log glatt och såg ut som Flirtige Knut (med Lasse Berghagen). Han tog ton och stämde i med en sång.
– Tralalala jag har fått som jag vill, jag har fått en BH till.
Den natten fick vi sova utan katt.

Fotbad

Publicerad 2017-02-11 16:05:00 i Allmänt,

Mogge och jag tycker mycket om att promenera.
Här på Gran Canaria brukar vi inleda dagen med en längre promenad, så gjorde vi även i dag. Vi tog riktning på Playa de Ingles. Vädret var mulet men ändå behagligt, cirka 20 grader.
När vi hade gått ett tag så började det smådugga, men det gjorde ingenting. Vi sökte skydd under några palmer och tyckte att det var lite småmysigt. Skurarna kom och gick och till slut blev de allt mer ihärdiga. Vi kryssade mellan vattenpölarna, ville inte blöta ner våra sandaler.
Men pölarna blev bara större och större. Vattnet fullkomligt forsade efter gator och gränder. Nu gav vi upp, det fanns ändå inte en torr fläck att kliva på. Vi hade vatten ända upp till fotknölarna.
Jag tyckte att det var ett onödigt dåligt väder. Men Mogge tyckte att det var toppen. Han menade att, nu slapp han göra sitt sedvanliga fotbad. Som diabetiker måste man ju vara extra noggrann med sina fötter. Nu blev ju det hela fixat av sig själv.
Snacka om att vara positiv va?!
När vi kom hem såg vi ut som två dränkta råttor. Så det var bara till å "svira om". Men det är tvära kast i väderleken här på ön, nu skiner solen igen
Vad gör man då när vädret är dåligt här på Canaria? Jo man sitter på altanen och käkar jordgubbar och dricker vin. Och det lär nog gå åt en hel del av det sistnämnda. För i morgon lovar man en styv kuling på cirka 16 sekundmeter. Man har gått ut med en varning om regn, vind och höga vågor.
Kanske man skulle ta och prova på lite surfing då? För det har vi aldrig prövat.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela