jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Min man Marodören

Publicerad 2017-12-26 18:36:00 i Allmänt,

Jag måste bara få berätta om mannen som jag är gift med. Ibland slår han alla rekord när det gäller att liknas vid den där Papphammar eller den där mannen som heter Ove. Och jag måste erkänna att ibland blir jag så himla nervös på honom.
När vi packade våra prylar för att resa hit till Gran Canaria, så måste han naturligtvis ha med sig ett helt tjog med olika sladdar till diverse elektriska apparater. För det där med sladdar det är viktiga grejer det serru.
När vi trötta och svettiga kommer fram till hotellet och ska installera oss på rummet. Så måste Mogge naturligtvis ladda på både surfplattan och mobilen. Och som vanligt är det dåligt med kontakter i väggarna, Mogge hittar bara en. Och tro det eller ej, men det första han gör är att rycka lös kontaktuttaget ur väggen. Med den påföljden att Mogge slänger ur sig en lång ilsken ramsa om lösa vägguttag. Och det här skulle han minsann felanmäla i receptionen. Jag suckar tungt samtidigt som jag tänker på den där Ove, och jag säger. - Låt det vara dom ser det nog sedan och fixar det då.
I morse när jag vaknade så var Mogge som vanligt, vaken före mig. Jag satt i sängen och tittade i plattan och Mogge satt bredvid och liksom skruvade på sig. Han såg ut som ett barn som hade gjort något bus som han skämdes över och nu skulle det erkännas. Så klämde han fram. - Jo sa han, jag råkade ha sönder toalettborsten. Mäh sa jag och tittade förvånat upp från surfplattan, hur gick det till då? Jag ville inte lämna några "bromsspår" efter mig i toaletten, svarade han.
Jag gick in på toan för att kolla och jodå, mycket riktigt. Den halva toalettborsten stod prydligt i sitt ställ och lika prydligt hade han stuckit fast den andra halvan bredvid. Måste ha varit nå rejäla "bromsspår" eftersom du måste ta i så hårt med borsten, kommenterade jag. Du vet, fortsatte jag, man brukar först försöka spola ner det där som man gjort i toan och inte försöka pressa ner det med toaborsten, tillade jag näbbigt. Nu följde en lång utläggning från Mogge om dåliga toalettborstar som tillverkas i en usel plast! Jag suckade tyst för mig själv och den här gången tänkte jag både på den där Ove och på Papphammar.
Senare sa jag undrande till Mogge. - Vad tror du städerskan ska tänka om oss när hon ser toaborsten? Hon muttrar nog något om perversa svenskar. Och tror du att hon har någon toalettborste med sig i reserv? Tror jag säkert, svarade Mogge. Hon har nog massor med toaborstar med sig, för på det här hotellet bor det massor med svenskar....Nja, svarar jag, nu tror ju inte jag att alla svenskar springer runt och bryter av toaborstar, sådeså.
Senare när vi satt i restaurangen för att äta hotell frukost. Så utbrister Mogge plötsligt, då han reser sig från bordet. - Nä nu ska jag gå och kolla om jag kan sätta eld på brödrosten. Och eftersom han kan vara både lite förvirrad och en smula disträ ibland. Så kände jag mig tvungen att följa med och övervaka hela brödrostningsproceduren. För det skulle inte förvåna mig ett dugg om han försökte att stoppa in en servett eller något liknande i brödrosten.
I Januari har Mogge födelsedag och jag har, sedan en tid tillbaka, i alla fall bestämt vad han ska få av mig i födelsedagspresent. Jag ska fixa en t-shirt och på den ska det stå med tryckta bokstäver "jag tror att jag heter Ove".

Palmitos Park

Publicerad 2017-12-21 19:31:00 i Allmänt,

För det mesta när vi besöker Gran Canaria så brukar vi ta en tur upp i bergen för att vandra, men den här gången så hoppar vi det. I stället så tog vi lokalbussen i dag och gav oss iväg ner i en dal, vi ville besöka Palmitos Park. Och vi har sagt det tidigare men vi säger det igen. Dom gör det väldigt bra busschaufförerna som kör på dessa smala slingriga bergsvägar.
I den välskötta parken finns väldigt mycket fint att titta på. Där finns en kaktuspark, en fjärilspark med massor av vackra fjärilar och ett stort växthus fyllt med Orkideer i allsköns färger. Mindre stiliga reptiler, krokodiler, ormar, sköldpaddor mm. Det finns också en hel del jättestora akvarium som är fulla med färggranna fiskar och koraller. Vi såg några koraller som nästan på pricken liknade våra norrländska trattkantareller, så vi kännde oss riktigt hemma. Och vi har väll aldrig någonsin skådat så många stora och små fåglar någonsin. Här finns massor med fåglar med konstiga namn i färgranna fjädrar.
När vi stannade till vid några jättestora pelikaner som höll till innanför ett ganska så högt staket. Så böjde jag mig över staketet eftersom jag är av naturen nyfiken. Men det skulle jag inte ha gjort för ena pelikanen sträckte på halsen, tog sats och smackade till med sin stora näbb mitt framför näsan på mig. Samtidigt så var det en annan pelikan som stack ut sin jättenäbb mellan springan i staketet och "högg" efter Mogges fot. Vi kastade oss snabbt som blixten bakåt, puh! Där var det nära att vi fick oss ett "nyp" så att säga.
Men det bästa var nog delfinshowen. Vi tänkte att det nog bara var några delfiner som skulle simma runt med någon boll eller så, men där misstog vi oss rejält. Hela showen var så fantastiskt skicklig och väl genomförd. Det var ett bra samarbete mellan kloka djur och deras skötare. Och det syntes att delfinerna hade roligt, deras glädje smittade av sig på publiken. Under ett nummer var det en skötare som dansade i vattnet tillsammans med en delfin, det var så fint så att man blev tårögd.
Ja dagen i dag blev en rolig dag. Och vi hoppas att vi kan få besöka den här parken igen, men då tillsammans med våra barnbarn. Till er övriga vill vi starkt rekommendera, har ni möjlighet så gör ett besök på Palmitos Park.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela