jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

En affär på minst 10 000

Publicerad 2017-08-18 19:19:00 i Allmänt,

I vår lägenhet finns ett stort badrum med separat dusch och ett litet badkar. Mogge och jag har alltid gillat att ta ett varmt skumbad tillsammans, speciellt vintertid. Men badkaret är så litet att vi nästan måste använda skohorn för att kunna klämma ner oss tillsammans i det. Och så hör det till saken att våra kroppar har förändrats under årens lopp. De har liksom blivit större, åtminstone min.
En dag för några månader sedan så föreslog jag att vi skulle ändra om lite här hemma, kanske göra om badrummet till en SPA avdelning. Jag skulle så gärna vilja kasta ut det där lilla badkaret och köpa ett sånt där stort tjusigt som står på tassar.
- Nä dä gå inte svarade Mogge.
- Nähä och varför inte det då, frågade jag. Mogge slog ut med sina stora händer och utbrast.
- Men det förstår du väl? Det blir ju en affär på minst 10 000 kronor! Mitt humör dalade lika snabbt som en Tärna dyker. Jag gillar inte då han sticker hål på mina drömmar, poff....!
Om detta hade hänt i mina yngre dagar då hade jag genast startat operation övertalning. Då hade Jag plockat fram den mest sensuella tonen i min röst, blinkat med ögat och vickat lite på stjärten, det brukade alltid fungera. Men om man har levt tillsammans i trettio år och delat samma bädd och tidning i ur och skur. Då funkar det liksom inte riktigt på samma sätt, det har inte samma effekt, så att säga. Och förresten så är jag lite stel i ena höften nu för tiden också. Om jag försöker mig på någon typ av stjärtvickande numera, då liknar jag nog mest en haltande och linkande Skata. Nä, jag får ta till andra metoder. Jag funderade ett tag och till slut så kom jag på att jag kan ta hjälp av reklamen.
Alla som har en dator vet att om man googlar på någonting så dyker det ofta upp reklam på det, i tid och otid. Så jag satte igång en omfattande sökning på olika badkar. Min Mogge, han sitter ofta vid datorn. Och jag smög bakom hans rygg för att kolla, och jodå, badkar dök upp, så jag vet att det fungerade. Jag samlade också på olika reklamblad med badkar. Dessa placerade jag ut lite så där strategiskt lagom slarvigt, på olika ställen i lägenheten. Till exempel på sängen, toan eller på matbordet vid Mogges talrik. Jag hade också funderingar på att lägga ett reklamblad med badkar i hans kalsonglåda. Men jag ångrade mig, jag var rädd för att bli avslöjad. Och när vi besökte olika byggvaruhus så måste vi naturligtvis dra ett svep förbi badrumsavdelningen. Ja, det blev bara så, som av en oplanerad händelse, ni vet? Snyggt badkar, kunde jag säga då. Men jag fick alltid ett mumlande svar. Men men, skam den som ger sig. När några månader hade förflutit, så sa Mogge plötsligt en dag. - Hörrudu gumman ska vi ta och köpa oss ett nytt badkar, ett stort på tassar. Jag låtsades vara så där minimalt svalt intresserad och svarade. - Njääaaa, ja kanske det. Men inom mig så blev jag så glad att min själ jublade och sjöng högt den där religiösa sången, "Det porlar i min själ"!
Nu står badkaret äntligen där. Och jag är visserligen inte så stark men liiite listig är jag nog. För jag kan aldrig i min vildaste fantasi någonsin tänka mig att Mogge en endaste gång hade någon misstanke om min plan.
Och vet ni? Det blev inte en affär på 10 000 heller, hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela