jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Uppsala

Publicerad 2016-10-01 15:38:00 i Allmänt,

Första stoppet på vår resa blev Uppsala.
Vi tog in på Fyrishovs camping som har öppet året runt. Här finns en stor badanläggning som vi hade tänkt besöka i dag. Men det visade sig att relaxen hade skilda avdelningar för män och kvinnor. Så planerna på badet rann av oss.
Det fick bli ett besök i Uppsala domkyrka i stället. En enormt pampig och stilig kyrka, den finaste som vi någonsin har sett.
Sedan fortsatte vi vår vandring i Carl Von Linnes fotspår. Vi valde en av åtta leder, följde den som går längs med Fyrisån. Där såg vi en Mandarin and vilket vi tycker är exotiskt.
Vi kunde känna historiens vingslag, Men vi kunde också känna ett och annat skoskav. Mogges stegräknare visade på drygt femton tusen steg. Så nu kryper vi in i husbilen och myser. I morgon fortsätter vi mot nya mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela