jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

I tid och otid

Publicerad 2016-10-17 18:52:00 i Allmänt,

En snöig måndag i Januari för snart 52 år sedan föddes jag, en månad för tidigt. Redan då ville jag tydligen vara ute i god tid. En vana som jag burit med mig.
Nackdelen med det är att jag ofta får vänta på andra, dom så kallade tidsoptimisterna. Dom som alltid kommer i sista minuten men lyckas greja det ändå.
Och jag har verkligen fått lära mig att vänta genom årens lopp. Alla som har en fru eller flickvän förstår nog vad jag menar. Det ska sminkas och kammas både i tid och otid. Själv är jag redan rödblommig och snart flintskallig, så jag duger nog.
Min fru påstår att jag är lik en man som heter Ove. Vad menar hon med det?
Hörde ett program på radion härom dagen, om dom som alltid är ute i sista minuten. När det gäller möten, betala räkningar och så vidare. Det finns en teori om att dom får en "kick" av det. Personligen skulle jag bara bli nervös. Och jag tänker på dom som har för vana att plugga till en tenta dagen före. Själv börjar jag alltid att plugga i så god tid. Så när provet ska skrivas då har jag hunnit glömma vad jag läste.
Det har hänt att jag har suttit hos tandläkaren och väntat. Och då har jag varit ute i tjugo minuter före utsatt tid.
Som ni kanske vet? Blir man debiterad om man inte dyker upp.
Men när det har gått tio minuter över tiden så har det brunnit för mig. Då har jag gått till luckan och frågat om det inte är jag som ska ha betalt i stället. Eftersom tandläkaren inte kan hålla tiden!
Jag är övertygad om att jag befinner mig här på jorden enbart för att lära mig vänta, ja det är nog min karma. För det slår aldrig fel.
Oftast när jag står i en kassakö så nog tar kvittoremsan slut, den måste bytas. Eller så är det någon som har glömt koden på sitt betalkort.
Men det värsta är väl att lönen aldrig räcker.
Det är så mycket månad kvar i slutet av lönen. För den har jag naturligtvis också förbrukat i god tid.

Örebro

Publicerad 2016-10-06 19:21:00 i Allmänt,

Vår sista campingnatt för den här resan. Tillbringar vi på Gustavsviks camping i Örebro.
En stor fräsch och fin camping. Med en härlig lekpark med massor av stora rutschkanor, gungor och klätterställningar. Ett äventyrsbad som heter Lost City, som är Sveriges största, ligger granne med området.
Under högsäsong kostar en el plats 460 kr. Under höst/vinter kostar det 320 kr. Lite väl dyrt under högsäsong, kan vi tycka.
Vi fortsatte vår hemresa i dag. Och när vi passerar Arboga så vaknar Mogge plötsligt till och utbrister.
- Det där namnet känner jag igen!
Näää, men va konstigt, svarar jag. Du menar ett känt märke som är en produkt fylld med en särskild vätska. Den som är vanligt förekommande i vårt hem? Jag fick ett mumlande svar....
I höjd med Gävle så lämnar vi de öppna vida fälten bakom oss och blandskogen tar över alltmer.
Vi stannar till i Tönnebro för att äta något. Och när vi hade fyllt våra magar så blev det gasen i botten, nu ville vi hem!
Vi har färdats längsmed vägarna i några dagar nu. Bilen går som en "kula", är mycket nöjda med den. Och chauffören har gjort ett väldigt bra jobb. Så nu tycker jag att han är värd en eller flera.
Ja just det, Arboga öl.

Gekås Ullared

Publicerad 2016-10-04 18:16:00 i Allmänt,

Om man gillar shopping då ska man definitivt åka till Ullared. Här finns allt och billigt är det.
Som vanligt hade vi skrivit vår önskelista, för oss ett måste. Annars blir vi så yra därför att här är väldigt stort och massor av prylar. På ungefär tre och en halv timme hade vi fyllt vår vagn med det vi skulle ha. Man kan gott påstå att besöket kostade oss tusen kronor i timmen. Hemma hade det blivit betydligt dyrare. En bonus var att vi träffade på Ola-Conny också, en trevlig kille.
När vi var färdiga med shoppingen så återstod fortfarande mycket av dagen. Vi tittade på varandra och sa. - Vad gör vi nu?
Jo, det fick bli en liten utflykt till Falkenberg.
På vägen dit passerade vi Comic Land och Juni backen. Det är väldigt fint i dessa trakter.
I Falkenberg besökte vi och promenerade på Skrea strand och nosade på Kattegatt. En strand som är så full av snäckor att det knastrar under fötterna där man går fram. En underbar plats som vi gärna återvänder till då det är badsäsong och lite varmare i vattnet.
Vi känner oss nöjda med dagen och vi har hittills haft en väldig tur med vädret.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela