jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Mjällådalen

Publicerad 2016-05-15 18:34:00 i Allmänt,

I går gjorde vi något som vi i flera år har tänkt göra. Vi drog på oss gummistövlarna och stegade ner i Mjällådalen.
Där finns flera olika utmärkta vandringsleder att välja på. Vi valde mellan Flottarstigen och Västanåleden, det blev den sistnämnda.
Vi vandrade genom en mycket vacker och mäktig natur bestående av nipor, Mjällån och en underbar skog. Kan gott påstå att vi passerade höga berg och djupa dalar, utan att ljuga.
Vi såg gamla torparlämningar, björnbajs och fångstgropar.
För länge sedan så grävde man fångstgropar här i Norrland, för att jaga älg. Detta förbjöds i lag 1864. Dessa gropar återfinns i Sverige bara i Norrland.
Vi fascinerades av de höga granarna som stod i prydliga rader mitt i naturen. Dom står där därför att människan planterade dom på 40 talet. Man gjorde så med åkermark som inte längre brukades.
Lite fundersamma, blev vi när, vi såg hur någon hårdhänt gått lös på foten vid en gran. Där låg stora flisor utspridda i drivor. Mogges kommentar var.
- I den här skogen finns det Hackspettar stora som strutsar....!?
Vi gläds åt att sommaren står för dörren. Och att vi har många stigar att vandra och utforska.
För den som är intresserad så finns en bra sida att läsa om historiska stigar i Ljustorp med omnejd. www.vandring.ljustorp.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela