jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Klen hjortronskörd

Publicerad 2016-07-11 18:03:00 i Allmänt,

Vi har varit ute och kollat in hjortronbeståndet i våra hemtrakter (Lögdö vildmark).
Det tycks bli lite sämre av den varan i år. Vi har besökt de vanliga myrarna på "våran gata" så att säga. Hjortron finns, men det är ganska glest mellan bären så man får gå mycket och jobba för dom. Som tur är, har vi själva hjortron kvar i frysen sedan i fjol, känns nice.
Men i Vemdalen är det något bättre, bara så att ni vet.....

Sånfjället

Publicerad 2016-07-08 17:46:00 i Allmänt,

I dag har det varit en underbar dag, vi har vandrat på Sånfjället.
Vi parkerade vid Nyvallens fäbod. Det är en charmig fäbodvall där fjällkor och getter får ströva fritt. Vattnet i fjällbäckarna är klart och fint, man kan nog dricka det.
Härifrån är leden upp på fjället brant. Det finns lättare leder också om man föredrar det. Men vi "tog tjuren vid hornen" och stegade på uppför, uppför och uppför. Måste erkänna att vi fick stanna och vila flera gånger, konditionen är inte den bästa.
Vi blev flitigt uppvaktade av broms, mygg och knott. Bromsarna var lika stora som reaplan och alldeles galna. Dom anföll bilen redan när vi hade parkerat. Jag ljuger inte, vi såg tydligt hur dom försökte bryta sig in. Vi tänkte att det blir nog mindre med kusar när vi har kommit ovanför trädgränsen. Ja, lite bättre blev det. Men tro det eller ej, det fanns knott där uppe på toppen också.
Vi fascinerades av att snön ligger kvar här och på de omkringliggande fjällen.
Utsikten från toppen av fjället var enormt vacker. Det var en mäktig upplevelse att stå där, man kände ett lyckorus. Vi fick verkligen lön för mödan.
I kväll somnar vi nog ovaggade. Och förmodligen har vi träningsvärk i morgon, men det var det värt.

Hede Camping

Publicerad 2016-07-07 17:41:00 i Allmänt,

Vi inledde dagen med att ta en morgonpromenad på fjället i Storhogna, det var kallt och blåsigt men härligt.
Sedan rullade vi vidare mot Hede som ligger lite närmare Sånfjället. Vi bestämde oss för att vara lata resten av dagen. Fick för oss att vi skulle åka runt Sånfjället med bilen, innan vi bestiger det så att säga. Sagt och gjort vi startade vår färd runt fjället på en hyfsad asfalterad väg som snabbt byttes ut mot en grusväg som blev allt sämre och smalare. Insåg att vi hade åkt fel. Vände för att åka tillbaka och göra om och göra rätt. Men det blev fel igen.....Nu har vi bestämt att vi ska köpa en GPS!
Fördelen med att åka vilse på grusvägar är att man får se mycket. Ja man ser en himla massa buskar träd och stenar....Och andra naturliga material....
Nu har vi tagit in på Hede Camping, som drivs av ett par från våra hemtrakter. Campingen är ganska stor och är under upprustning. Här finns en härlig tempererad pool med vattenrutschkana, blir ett dopp där i morgon.
Damernas avdelning är renoverad och jättemysig. Jag steppade glad i hågen in dit för att ta en efterlängtad dusch när vi anlände. Men blev stående på golvet inne i duschrummet och bara stirra. Där stod en gubbe och målade på en dörr. Hej sa gubben, som liknade Manuel i serien Pang i Bygget. Hej sa jag, jag tänkte duscha. - Varsegod sa gubben. Näää sa jag jag väntar tills att du är färdig, jag vände på klacken och gick därifrån.
Detta gjorde jag mest av hänsyn till honom. Vill inte riskera att gubben får en hjärtinfarkt eller nått. Ja jag menar, en mullig naken klimakteriekärring är inte att leka med.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela