jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Bergsvandring

Publicerad 2016-01-15 20:51:00 i Allmänt,

I dag lämnade vi barn och barnbarn hemma och gav oss iväg på ett äventyr. Vårt gäng bestod av mormor, farmor och farfar.
Vi hade bokat en vandring i bergen med företaget Rocky adventure, som drivs av ett gäng svenskar här på Gran Canaria.
Dom tog oss med upp i bergen till en charmig liten by som heter Santa Lucia, den ligger ca:600 meter över havet. Där samlades vi vid en restaurang som heter el Mirador.
Turen startade i samlad trupp, det gick uppför, uppför och uppför. Till slut delade vi upp oss i två grupper. Vi valde den lättare vandringen som är ca:7 km, lång. Vi har ju trots allt semester.
Vår guide var väldigt duktig och han berättade mycket om naturen och växterna som vi såg. Gran Canaria har 4 st klimatzoner. Här finns en flora på över 100 arter som endast kan skådas på denna ö.
Vi har sett Ginst, Malört och blommande Mandelblomsträd mm. Under hela vandringen har vi haft en fantastisk utsikt. Det var så vackert att vi tyckte att vi fått valuta för pengarna, redan efter halva turen.
När vi kommit över bergskammen så väntade bussen på oss. Vi åkte vidare till nästa dal för återsamling med dom som valt den svårare leden. Under färden passerade vi grottor där man bor än i dag. Och hela dalen var otroligt frodig, grön och fin.
Vi samlades och drack något gott vid en restaurang som heter Tagoror den är byggd i en grotta i berget, otroligt mysig.
Vi känner oss väldigt nöjda med dagens upplevelse. Ett stort tack till Rocky adventure.
Nu vilar vi våra trötta ben.

Kommentarer

Postat av: Lollo

Publicerad 2016-01-15 21:03:32

gu va härligt det lät! det skulle man vilja prova nångång :)

Svar: Kan varmt rekomenderas.
Angela Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela