jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Hemresan

Publicerad 2016-01-21 20:32:00 i Allmänt,


I dag lämnade vi vår älskade Canarie ö och begav oss hemåt.
Lika väl som att värmen slog emot oss när vi kom dit. Så fick vi känna på kylan när vi steg av planet hemma.
Resan gick bra. Vi tre d.v.s. farfar farmor och mormor, fick sitta på samma rad.
Som vanligt visade man en film om hur man skulle använda räddningsvästen vid en eventuell nödlandning. Ni vet, den där gula som finns under sätet som man sitter på.
Jag (farmor) och mormor satt bredvid varandra. Samtidigt som jag studerar filmen så ser jag i ögonvrån hur mormor böjer sig ner under sätet och tar fram något gult. Hon börjar omsorgsfullt veckla ut det och jag utbrister.Tar du fram den?
Jaaa. Svarar hon.
Men tänker du prova den. Frågar jag.
Jaaa. Säger hon. Då tänkte jag. Kan det finnas någon som är mer flygrädd än Mogge och mig. Har nog aldrig träffat på en människa som tar på flytvästen så här vid starten. Jag stirrade på henne. Och jag såg nog väldigt dum, förvånad och frågande ut. Då säger hon.
Ja, jag köpte den här uppblåsbara nack kudden,den ska visst vara bra om man vill slumra till. Hahaha, vi fick oss ett gott skratt i alla fall.
Vi har haft en underbar tid på Gran Canaria. Njutit av upplevelser, sol, bad, mat och långa promenader.
Barnbarnen har varit otroligt duktiga och tålmodiga, de har hängt med på alla våra upptåg utan protester.
Nu är vi hemma i "holken" igen. Beskådar det vita och konstaterar att det är vackert med snö också.....

Las Palmas

Publicerad 2016-01-18 17:48:00 i Allmänt,

I dag tog vi en tur till Las Palmas.
När vi kom dit så märkte vi genast att tempot skruvades upp. Det var väldigt mycket trafik och människor.
Vädret var mulet och det blåste lite, det är ju vinter här nu. Och en del som är här, ser ut att frysa. De klär på sig både täckjackor och stövlar.
Låter kanske lite lustigt. Men när vi var på HM, så tittade vi på stickade mössor och halsdukar.
Vi satt länge och åt en god lunch, på en italiensk restaurang. Hade sedan tänkt oss att fynda i affärerna. Men vi hade inte räknat med att många butiker stänger för siesta mellan ca: 14.00 - 16.30.
Hur som helst så finns det mycket av allting här. Men vi lyckades inte göra några fynd i dag. Så vi återvänder till San Agustin. Där skingrar sig molnen och solen skiner igen.

Bergsvandring

Publicerad 2016-01-15 20:51:00 i Allmänt,

I dag lämnade vi barn och barnbarn hemma och gav oss iväg på ett äventyr. Vårt gäng bestod av mormor, farmor och farfar.
Vi hade bokat en vandring i bergen med företaget Rocky adventure, som drivs av ett gäng svenskar här på Gran Canaria.
Dom tog oss med upp i bergen till en charmig liten by som heter Santa Lucia, den ligger ca:600 meter över havet. Där samlades vi vid en restaurang som heter el Mirador.
Turen startade i samlad trupp, det gick uppför, uppför och uppför. Till slut delade vi upp oss i två grupper. Vi valde den lättare vandringen som är ca:7 km, lång. Vi har ju trots allt semester.
Vår guide var väldigt duktig och han berättade mycket om naturen och växterna som vi såg. Gran Canaria har 4 st klimatzoner. Här finns en flora på över 100 arter som endast kan skådas på denna ö.
Vi har sett Ginst, Malört och blommande Mandelblomsträd mm. Under hela vandringen har vi haft en fantastisk utsikt. Det var så vackert att vi tyckte att vi fått valuta för pengarna, redan efter halva turen.
När vi kommit över bergskammen så väntade bussen på oss. Vi åkte vidare till nästa dal för återsamling med dom som valt den svårare leden. Under färden passerade vi grottor där man bor än i dag. Och hela dalen var otroligt frodig, grön och fin.
Vi samlades och drack något gott vid en restaurang som heter Tagoror den är byggd i en grotta i berget, otroligt mysig.
Vi känner oss väldigt nöjda med dagens upplevelse. Ett stort tack till Rocky adventure.
Nu vilar vi våra trötta ben.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela