jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Minnen

Publicerad 2016-12-30 16:40:00 i Allmänt,

Så står vi då åter vid porten till nyår
och begrundar de dagar som gått.
Tiden rusar och förvandlas till minnen,
om man lyssnar hörs ekot från det som var i går.
Det sägs att man inte ska blicka tillbaka,
ej ångra vad man gjort eller det man försakat.
Men vem är den, som inte kastar blickar över axeln,
den som bara lever och framåt ser?
Minnen är till för att vårdas och bevaras,
vi bär på dom vart vi än reser och går.
Vissa gör ont och är tyngre att bära,
andra är lätta och står oss innerligt nära.
Men oavsett hur eller vart vi än står,
så färdas vi framåt och mot det nya går.
Minnen kan liknas vid en flödande flod.
Vi tar fram dom och minns dom,
tills vi har fått nog.

Broddar

Publicerad 2016-12-26 15:52:00 i Allmänt,

Som vanligt har jag arbetat i julhelgen. Och eftersom man har dragit in den tidiga morgon turen med bussarna under helgerna från Timrå. Så har Mogge, som är ledig, fått agera färdtjänst åt mig.
Men i dag fick vi en ledig dag tillsammans.
Solen sken så vackert på blankisen som ligger på trottoarer och vägar. Vi längtade ut, ville andas luft och långpromenera.
Sagt och gjort, vi packade på oss varma kläder och stoppade våra nyinköpta broddar i fickan. Tog bilen ner till golfbanan som ligger i Fagervik med Indalsälvens delta som granne. Vi har aldrig promenerat där, bara åkt förbi.
Parkerade bilen och såg att hela golfbanan var täckt av glänsande is. Alltså ett ypperligt tillfälle att testa våra broddar. Vi har skaffat oss rejäla broddar som täcker och sitter på hela skon. Men sannerligen jag säger eder. Det är ett konststycke att få på sig dom. Speciellt om man är som oss. Två 50 plussare med stela leder. Och om man är skapt som jag, har en mage som tar emot när jag bockar mig. Men skam den som ger sig. Med lite list och några svordomar så satt äntligen broddarna på våra skor. Och det visade sig att dom fungerade utmärkt.
Vi gick där på golfbanan, njöt och småpratade. Och jag sa till Mogge. - Nä nån golfare kommer vi nog aldrig att bli. Näää, svarade Mogge. Vi gillar ju inte sånna där hockeytävlingar och förresten så har vi inte sånna rackert heller.
När vi åkte vidare längre ut mot deltat. Så var vi så lata att vi orkade inte ta av oss broddarna. Jag tittade på Mogge och utbrast.
- Men nu måtte väl stoppsträckan på bilen mer än halveras. Du har ju både broddar på fötterna och dubbdäck på bilen!
I morgon är det arbetsdag för oss igen. Men vi går liksom och väntar på något gott. Om cirka en månad ska vi ut och resa, snart dags att packa resväskorna. Men då lämnar vi nog broddarna hemma på hyllan. God fortsättning allesammans.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela