jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Svampsafari

Publicerad 2016-08-20 17:21:00 i Allmänt,

Efter att ha återlämnat vårt barnbarn så riggade vi om husbilen och gav oss ut på svampsafari.
Vi styrde kosan mot Viksjö, en plats som vi är väldigt förtjusta i. Där "dammsög" vi skogarna i jakten på Kantareller. Och skörden blev god, vi hade nog turen på vår sida.
Vi parkerade bilen inför natten, vid Västanåfallet. Blev sittandes ganska länge på kvällen och rensa svamp.
Dagen efter tog vi med oss svampkorgen och stegade uppför fallet. Väl uppe tog vi höger på en stig. Vi gick mot Knyllen, där vi en gång hade en stuga. Skogen där är gammal och fin, många svampar såg vi men inga kantareller. Däremot så sprang vi på källan till vår tidigare stuga. Den källan letade vi väldigt mycket efter då vi hade Knyllen. Känns lite dråpligt att hitta den efter åtta år. Nåja, vi fortsatte vår skogspromenad sökandes efter kantareller, kom fram till en liten igenvuxen tjärn. Berget reste sig högt på den högra sidan, där var väldigt fint. Och inte visste vi att den lilla tjärnen hade funnits där hela tiden heller!
Som vanligt när vi är ute i skogen så går Mogge före och jag efter, han är liksom min vägvisare. Plötsligt så försvann stigen, det blev buskigt och snårigt. Jag blev lite orolig och frågade min vägvisare om han visste vart vi skulle komma fram. Fick ett svävande och mumlande svar. Så nu slutade jag att spana efter kantareller. Nu ägnade jag tiden åt att bli ordentligt nervös istället!
Det hör till saken att min vägvisare har laddat ner en app i telefonen. Den heter hitta bilen, toppen bra tycker jag. Men den här gången låg telefonen glömd i husbilen.
Efter mycket pust, stånk och stön gick det brant utför. Till slut så hittade vi en stig i naturen som tydligen användes av en älg. Vi följde den och äntligen såg vi ljuset i tunneln.Dom är bra dom där älgarna.
Vi har ofta sagt att det skulle vara mysigt att få sova över på Rigåsen, som är ett fint naturreservat. Så vi rullade helt enkelt vidare dit för att övernatta. Där råder fullkomlig stillhet och tystnad, hur underbart som helst. Trodde aldrig att vi skulle vakna någon gång, sov hur gott som helst.
Nu är vi hemma igen och ägnar oss åt lite lördagsmys.
Nästa vecka börjar Mogge att arbeta igen. Och jag ska äntligen få ta bort gipset från min skadade arm. Det ser jag verkligen fram emot.....

Äventyr

Publicerad 2016-08-17 20:21:00 i Allmänt,

Vi lånade ett barnbarn av modellen större. Packade vår husbil och rullade mot Järvsö. Tog in på Järvsö camping som ligger strax utanför centrum, ett trevligt litet ställe.
Dagen efter steg vi upp tidigt och gjorde oss redo för ett besök på Järvzoo. Där var fint ordnat och det fanns väldigt många olika djur att titta på. Vi startade vår vandring i rovdjursparken, det var lätt att ta sig fram eftersom man hade byggt en träbrygga i skogen som var ca: 3 km lång.
Vi såg vargar, myskoxar, renar, älgar, björnar med mera och massor med olika fåglar. Det var både spännande och intressant. Vissa av djuren är utrotningshotade. Men genom ett samarbete med naturskyddsföreningen så försöker man bevara en del arter.
Efter djurparksbesöket så tittade vi in till Lill-Babs på en fika. Hon har ett jättemysigt cafe med, bland annat, goda mackor.
Vår dag fortsatte med ett besök i traktens kyrka. En väldigt stor och pampig sådan.
Och vi avslutade eftermiddagen med att trampa runt i skogen, för att söka kantareller. Men vi hittade inte några sådana, däremot hittade vi massor med blåbär. Våran tös var alldeles blå om läpparna när vi återvände till campingen.
Dagen efter på vägen hem så passade vi på att stanna till vid Trolska skogen som ligger i Mellanfjärden. Åh de var en upplevelse som heter DUGA!
Vi fick göra en äventyrlig och spännande vandring rakt in i sagans värld. Det var enormt duktiga skådespelare som gjorde vår dag. Man fick möta vittra, troll, älvor, häxor, tandfen, näcken, en trollkarl och tomten.
Våran sötnos tyckte att det var lite läskigt ibland men hon visade på både stort mod och kraft. Speciellt när hon borstade tänderna på den jättestora draken.
Och hon hann knappt sätta sig i barnstolen i husbilen, för hemfärd, så somnade hon. Men det är nog inte så konstigt. För är man tre och ett halvt år då tar det på krafterna att vara ute på äventyr. Det kände även farmor och farfar.

Jerry Williams

Publicerad 2016-08-13 19:18:00 i Allmänt,

I går hade vi en härlig musikupplevelse vid Skulebergets naturscen.
Gruppen Refreshments var förband. Vi har aldrig hört dom tidigare, men dom var jättebra.
Sedan kom han då äntligen Sven Erik Färnström, allas vår Jerry. En kille som har en enorm energi och utstrålning på scenen, man blir hänförd. Det är svårt att föreställa sig att han är 74 år, han har en kondis som många av oss andra bara kan drömma om.
"Jerka" och de andra band medlemmarna bjöd på många svängiga låtar som varvades med lite lugnare "godingar". Hela publikhavet sattes i gungning. Och vi lovar, inte ett enda ben eller fot var stilla.
Det väntade regnet kom först när Jerry hade tackat för sig, en perfekt timing.
Vi återvände ,i mörkret, till bästa campingen i Docksta. Som finns på Vivvi och Berras traktortaxis vedbacke. Ett stort tack till er.
Vill avsluta med orden. Sluta aldrig att turnera Jerry, du är bara bäst!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela