jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Flyttfåglar

Publicerad 2016-04-26 18:41:00 i Allmänt,

Vårt hem, vår lilla "holk" är ett enda stort kaos just nu.
Vi skuttar på ett ben och jämfota mellan alla flyttkartongerna. Och tar vingarna (armarna) till hjälp för att kunna hålla balansen.
Här känns kallt och dragit. Allt myspyset är nerpackat i stora lådor.
Det är vår och vi gör som flyttfåglarna. Flyger vidare och bygger oss ett nytt bo.
För ca: 26 år sedan lämnade vi Vivstavarv....
Många lägenheter, hus och stugor med renoveringar senare, så återvänder vi.
Vi har valt att sälja vår lilla "holk" på Tallbacken, av en enda anledning. Den är för liten och det är nu det ska göras om man vill tjäna en slant. Påstår inte att vi blir miljonärer den här gången heller. Men det känns liksom bra att få släppa taget efter 12 år, i samma lägenhet, att få flyga vidare.
Vi har valt att mellanlanda på vår ungdoms gata, på Vivstavarv. Ett privatägt bostadsområde bestående av röd och vitmålade gamla arbetarlängor, vackert beläget i stora fina grönområden. Närheten till parken, vattnet, båthamnen och strandpromenaden ser vi som en bonus. Ägaren har påbörjat en rejäl (behövlig) upprustning av hela området, vilket är mycket positivt. Och vi gör som många andra, vi hyr oss fria.
Det här med att likna oss vid flytt fåglar, tycker jag egentligen inte är så konstigt med tanke på våra kroppsbyggnader.
Mogge är lång och smal, med långa ben precis som en stork. Och näsan är den ståtliga näbben.
Själv har jag, under årens gång, alltmer intagit formen av en Talgoxe. Med andra ord, allt gott som jag stoppar i mig har en benägenhet att lagras på magen. Men armar och ben är och förblir smala som pinnar.
Så nu i månadsskiftet, go vänner, ser vi fram emot att få flytta.
Då ska herr Stork och fru Talgoxe bygga sig ett nytt och större rede på Vivstavarv. Ska bli så roligt!

Tur i oturen

Publicerad 2016-04-11 20:14:00 i Allmänt,

Vi hade i många många år drömt om att få äga en husbil.
För några år sedan sålde vi vårt fritidshus och slog till på en husbil av märket Fiat Knaus. Bilen var ny och fin, såg ut som en karamell, och vi var väldigt stolta och glada.
Vi tog hem husbilen och parkerade den på den allmänna parkeringen där vi bor. Då var det någon som gav sig på den, sparkade på lastluckan och repade ena sidorutan med en ölburk. Händelsen gjorde att vi kände oss både ledsna och besvikna.
Premiärturen med bilen gick till Vemdalen. Allt var frid och fröjd ända tills vi skulle åka hem. På hemvägen började det läcka glykol, över hela golvet, i bo delen. Så det blev ett besök på verkstan. Det är sånt som kan hända tänkte vi. Men vi hade inte räknat med att motgångarna skulle avlösa varandra.
Efter ett verkstadsbesök på grund av batteribyte både i bil och husdel. Så slog blixten ner vid vår bil och tog med sig vår markis. Så det blev ett besök på verkstan igen.
Då vi lämnade in bilen på verkstad för den årliga fukttesten (för garantiernas skull) upptäckte man fukt i taket på bo delen. Så man var tvingad att riva delar av taket och täta om. Proceduren tog ganska lång tid. Men vi tänkte, att nu måste det väl vara slut på det här.
För någon vecka sedan så kände vi längtan efter att få ge oss iväg med husbilen igen. Vi tänkte åka mot Höga Kusten för att mysa och njuta. Vi hann bara till Antjärn söder om Härnösand så skramlade det till i motorn och vi la en rökridå över hela E4:an.
Det blev bärgning därifrån och Mogge mumlade något om att.
- Det känns som att de blir dyrt det här.... Tro det eller ej. Men nu står bilen på verkstan IGEN!
I dag kom domen.
Dom säger att kamremmen har kuggat över. Hur det nu går till?
Vilket innebär att en ventil har gått sönder och demolerat både topplocket och gjort hål i en kolv. Kommer att bli en långdragen historia, säger dom, eventuellt ett motorbyte. Otur eller?
Vi är väldigt förtjusta i och har haft många trevliga och mysiga turer med husbilen.Vi ser den som en förlängd arm till friheten. Så nu känns det som att vår bästa kamrat har drabbats av svår sjukdom, precis när sommaren börjar. Alla husbilsplaner inklusive Norgeresan har gått om intet, känns lite trist. Får för oss att bilen är oturs förföljd. Den är ju faktiskt bara 2.5 år gammal och har rullat ca:1400 mil.
Egentligen ska man inte hänga läpp över materiella ting, vi har har ju varandra. Och det viktigaste är att vi får vara friska.
Å tur i oturen är att, det gör det ju ingenting, att vi har en maskinförsäkring. Hepp!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela