jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Den sista svampen

Publicerad 2015-10-04 17:02:00 i Allmänt,Hade inte tänkt skriva någonting den här helgen. Men längtan och skrivklådan tar över handen och får mig att slutligen pränta ner några rader.
Den här helgen har varit helt underbar.
Som vi tidigare har nämnt så har vi varit på jakt efter trattkantareller. Vi har sökt överallt men inte funnit några. I fjol så fyllde vi en stor burk med torkade trattisar på ett kick. I år har vi "bara" hittat gula.
Började misströsta och sa till Mogge. Vi får väl nöja oss med gula då. Men så fick vi ett värdefullt tips av Mogges lillebror Fredrik som är både jägare och skogsmurvel. Att sök där, där finns dom. Han hade rätt, den som söker han finner. Vi tackar honom särskilt för det. Vårt vinterskafferi av trattisar är nu räddat.
Det är lite lustigt det här med svampen, går inte att räkna ut eller att förutspå. På de platser som vi tidigare har funnit mängder av kantareller finns inga i år. Men däremot så finner vi på andra ställen, där det varit tomt andra år.
En vän till Mogge påstod att trattisarna kan ta ett viloår ibland. Och det tycks verkligen stämma.
Den här helgen har vi ränt runt i skog och mark. Har sannerligen fyllt på depåer och tankat batterierna. Har packat våra korgar med kantareller. Nu tar jägarna och älgjakten över på helgerna. Vi får vara nöjda, vi har plockat vår sista svamp för i år.

Kommentarer

Postat av: Åke

Publicerad 2015-10-05 03:26:17

Lillebröder kan vara till mycket nytta :) Så trevligt att vinterförrådet vart räddat :) Ni fick en fin tur ute i den vackra höstdagen med :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela